A feminista egyesület nem örül Magyarország első női köztársasági elnökének

2022. március 22. 11:06

„Egy kedvesnek tűnő női arcot adni a nők elnyomásához” – fogalmaz közleményében a Patent Egyesület.

2022. március 22. 11:06
null

2022. március 10-én megválasztották Magyarország első női köztársasági elnökét. Ez lehetne egy jó hír kezdőmondata is, de Novák Katalin új pozíciójának nem tudunk örülni” írta hétfői közleményében a saját meghatározása szerint a patriarchátus ellen küzdő feminista Patent Egyesület. 

Az NGO szerint ha Novák helyén „egy hozzá hasonló elveket és irányokat képviselő férfi ülne, talán legalább egyértelműbb lenne, amikor a nőkre, a nők helyzetére káros tevékenységet végez az új államfő”.

Régi, de még mindig hatásos trükk ez: egy kedvesnek tűnő női arcot adni a nők elnyomásához, és úgy prezentálni, mintha a nők egyenjogúságának megnyilvánulása lenne”

– vélekednek.

A feminista egyesület Novák Katalin szemére veti, hogy „szimpatizál az abortusz szigorításáért lobbizó magyar szervezetekkel is”. „Mindennek tudatában senkit ne tévesszen meg a kormány és a Novák beszédéből kiemelt pátoszos szólamok ravasz kommunikációja.

Novák inkább a magyar nők érdekeinek elárulója, mintsem a magyar nők sorsközösségének tagja”

– olvasható a közleményben. 

 Nyitókép: Facebook

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
njohn
2022. március 22. 17:50
Dobrev miben is NŐibb mint Novák ???? MELLBEN ???? Visongó hangban ??? Talán már észre kéne venni, hogy Dobrev még mindig maszkulinabb gondolkodásban és megnyilvánulásban is, mint Novák. Logikai gondolkodásban viszont Novák messze fölülmúlja Dobrevet. És hát azért ne feledjük, Dobrev csupán a Feri előretolt helyőrsége..... És hát igen, amikor már a feminizmus odáig jut, hogy az emberi életet a szülés előtti pillanatban is meg lehet ABORTUSZOLNI ÖNCÉLÚAN (már van ilyen törvény az egyik nyugati országban) , ám azért a tyúktojásban lévő 20 napos embrió megsemmisítése az lassan bűncselekmény lesz, na ezt nevezhetjük a feminizmus végének..... Miközben a nőknek éppen az ÉLET védelme lenne az egyik legerősebb küldetése. Mert a feminizmusnak éppen az lett volna a lényege hogy a NŐK NŐI mivoltukban kapják meg az egyenlőséget ! Ne pedig maszkulinizálódva !!! Márpedig éppen ez történik .
Reszelő Aladár
2022. március 22. 17:30
Tehát a több országban tanult, több nyelvet beszélő, karriert befutó nő csak addig alkalmas feminista példaképnek, amíg nincs gyereke. Ha van, akkor azzal mindent elárult. Nekem pedig Novák Katalin lesz a kedvenc elnököm.
fintaj
2022. március 22. 15:55
A Patent nem feminista egyesület, mint ahogy a címben láttatni szeretnék, hanem a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) emberek egyesülete is. "Egyik legfőbb tevékenységük a nők és szexuális kisebbségek (LMBT) elleni erőszak és diszkrimináció áldozatai számára fenntartott jogsegély-szolgálat működtetése. "
foldizs
2022. március 22. 15:50
Hát, nagy kár, hogy pont olyat sikerült kiválasztani köztársasági elnöknek, aki az ezzel kapcsolatos legfontosabb kritériumoknak nem felel meg. Innetől kezdve tökmindegy, hogy nő, férfi vagy hermafrodita.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!