A Mandiner szerkesztősége elítéli a Telex és a 444 elleni támadást

2022. március 31. 17:07

Túlterheléses támadás érte a szervereiket.

2022. március 31. 17:07
null

A Telex csütörtök délután arról számolt be, hogy mind az ő, mind a 444.hu szervereit terheléses támadás (DDOS) érte. Beszámoltak arról is, hogy ugyanazokban az órákban a momentum.hu sem volt elérhető. Apró érdekesség, hogy pont azokban az órákban tették ki azt a cikket a kidobott erdélyi szavazólapokról, amit már február elsején megírhattak.

A Mandiner szerkesztősége elítéli a támadást.

Nem ez az első alkalom, amikor a sajtó kereszttűzbe került

Több online jobboldali portál, így például a Nemzeti Sport, a 888, a Metropol, a Figyelő, a Szabad Föld és a Mandiner is elérhetetlenné vált hétfő reggel. Több lapon nem sokkal a leállás előtt az alábbi üzenet jelent meg:

„Ez a weboldal a kormányzati propaganda része! Elhozzuk az igazságot nektek! Kormányzati propaganda helyett független sajtót!”

Mint a Magyar Nemzet írta: politikai hackertámadásról volt szó, hiszen a kicserélt szövegek helyén arról is lehetett olvasni, hogy Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt ígéreteiből már több tucat teljesült.

A francia Observatoire du journalisme médiafigyelő szervezet elnöke úgy fogalmazott, nem tudja, hogy a támadók szándéka az volt-e, hogy ellehetetlenítsék a demokratikus versenyt, de az egészen biztos, hogy politikai akció lehetett. Kifejtette, hogy ez egy terrortámadás volt a demokrácia ellen.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KinderMike
2022. április 01. 11:54
DDOS támadás random bármilyen szervert elérhet, amihez kiszivárog egy IP cím... Úgyhogy simán lehet, hogy a telexes támadás beleesett egy tök véletlenszerű szórásba. A jobboldali portálokat ért támadásról ez nem mondható el...
Vakfolt
2022. április 01. 10:27
Lószar se érte őket, karbantartás miatt leállították és most játsszák az eszüket.
Macskaszerelde
2022. április 01. 07:40
Őszintén? Minek úriemberkedni, amikor ezek simán kibeleznének, kiírtanának akárkit, akinek nem egyezik a politikai véleménye velük? És erről az utóbbi időben, a kampány alatt szó is volt, adásban, nyilatkozatokban is volt (többek között a Fidesz és a Fideszesek megszüntetése). És ez nem csak valami egyszeri, egyedi, vérgőzös humbug, erre az ellenzékben helyet foglaló egyik párt jogelőd pártjai - dokumentált, történelmi tény - kísérletet is tettek, helyesebben mondva konkrét folyamattá fejlesztették, egypártrendszerré és diktatúrává. Nem tudok toleranciát érezni olyannal, aki megfojtana egy pohár vízben, sajnálom.
Felhasználo74
2022. március 31. 20:00
Ha megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel. Szóval a szakmai együtt érzés hát a sajtó szabadság ami itt van az csak itt van ! Ezt bízvást állíthatom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!