Radnóti Zoltán rabbi Z. Kárpát Dánielről: A karlendítés nem ad teret mérlegelésnek

2022. március 20. 10:31

A zsidó vezető magánemberként figyelmeztet.

2022. március 20. 10:31
null

Radnóti Zoltán a dél-budai Bét Sálom zsinagóga főrabbija Facebookon írt a náci karlendítő jobbikos, Z. Kárpát Dániel ügyéről, amiről hallgat a Jobbikot is soraiban tudó baloldal: „Az általános, emberi alapelvek nem változnak. Sem egy század alatt, ám még évezredek alatt sem. Ilyenek, többek között a Biblia sok-sok alapvetése. Talán a legismertebb: a másik ember tisztelete, sőt szeretete »hiszen ő is olyan, mint Te vagy«, mondja a Szentírás. És ebből nem tudunk, de nem is akarunk engedni!” – kezdi a rabbi.

Megjegyezte, hogy a Mazsihisz és a Bzsh deklarálta, hogy a kampányidőszakban tudatosan távol tartja önnönmagát minden politikai csatározástól, ám ő, rabbiként, zsidóként és magánemberként megengedheti magának azt, hogy kijelentse: vannak alapelvek, amelyek nem inoghatnak meg! „Nem engedhetjük. És

félreérthető (félreérthető?) mozdulatokat, jelképeket!” – szögezi le.

Radnóti Zoltán hangsúlyozza, hogy a 2. világháború harcai, tragédiája, és benne a holokauszt nagyobb szenvedést, nagyobb veszteséget okozott Magyarországnak, mint bármi a megelőző, tragédiákkal zsúfolt magyar történelemben. És a háború nem az első puskalövéssel kezdődött el, hanem a gyülöletbeszéddel, a militáns felvonulásokkal és először egy, majd utána milliónyi karlendítéssel. „A holokauszt után nem lendítjük a jobb kezünket felfelé, nem rajzolunk sem nyilaskeresztet, sem szvasztikát, és nem mondunk elismerő szavakat Hitlerről, Szálasiról, Goebbelsről” – írta.

A főrabbi arra figyelmeztet, hogy vannak világos, tiszta, magától értetődő kérdések. „És a karlendítés esete éppen ilyen. Nem ad teret a mérlegelésnek. Mindenhonnan,

És nincs több kérdés mindezzel kapcsolatban” – zárja gondolatait Radnóti Zoltán.

Nyitókép: Rumble-felvétel

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona.2.0
2022. március 20. 15:32
Világszerte egyre nagyobb probléma a zsidók, kazárok, cionisták, kabalisták jelenléte. Mindenütt belső ellenségek. A nem-zsidók ellen egyre idegesebben nyilvánulnak meg. Az USA-ban a nép helyett ők a megmondók. Aki még nem tette, az szerezzen be Talmudot és tanulmányozza, ha mindját csak egy kötete is. Hogy megértse a zsidókat. Összesítőként olvassa el a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvét. (fenn van a YT-bon!).
Box Hill
2022. március 20. 15:06
"Radnóti Zoltán hangsúlyozza, hogy a 2. világháború harcai, tragédiája, és benne a holokauszt nagyobb szenvedést, nagyobb veszteséget okozott Magyarországnak, mint bármi a megelőző, tragédiákkal zsúfolt magyar történelemben." Radnóti a nagy magyar holokauszt tagadója, amikor a törökök a 4,5 millió magyar lélekszámát 1,5 millióra csökkentették. Szégyelje magát!
fado
2022. március 20. 14:54
lötyög a moslék
kunfia
2022. március 20. 13:34
-Szia Gáspár,sikerült a matekdoga? -Elmaradt az óra,helyette egy előadó jött. -És miről beszélt? -Hogy vannak fiúkból lett lányok,és lányokból lett fiúk,és én is lehetek lány,ha úgy akarom... Na Gazsinknál ez nem így történt,van egy pénzéhes,erőszakos enyveskezű apja,és egy szaros pelenkával dobálózó lumpen családja,így egyenes út vezetett nála a meleg közegbe Angliába,mert az apja,aki az egészet okozta,elzavarta az országból is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!