Gulyás köszönetet mondott a tanároknak, akik szerint nem a sztrájknak van itt az ideje

2022. március 16. 17:48

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint jogosak a tanárok követelései, azokkal a kormány is azonosulni tud.

2022. március 16. 17:48
null

A felhívások ellenére a sztrájkban az állami fenntartású iskolákban kevesebb mint 15 ezer pedagógus vett részt. Ez a szám lényegesen elmarad a januári, később jogellenesnek nyilvánított sztrájkban részt vevő pedagógusok számától – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán a közmédiának nyilatkozva a nap folyamán indult határozatlan idejű pedagógussztrájkkal kapcsolatban.

Gulyás Gergely köszönetet mondott a tanárok 87 százalékának,akik úgy gondolták, hogy most nem a sztrájknak van itt az ideje.

Hozzátette: ha az óvodapedagógusokat és a szakképzésben oktatókat is beleszámolják, akkor a pedagógusok kevesebb mint 10 százaléka vett részt a sztrájkban.

A tárcavezető

jogosnak nevezte a pedagógusok követeléseit, szerinte azok teljesítése a következő kormányzati ciklus egyik legfontosabb feladata.

Több százmilliárd forintot igényeltek a tanárok bérének emelésére

Elmondta, Brüsszelben most is tárgyalnak a következő hétéves költségvetésről, és legalább az ígért, háromszor 10 százalékos béremelés megvalósul. Megjegyezte, több százmilliárd forintot igényeltek a tanárok bérének emelésére az EU-tól.

Bizakodását fejezte ki, hogy a megállapodás mielőbb létrejön, és akkor uniós, valamint a nemzeti forrásokból megtörténhet a következő választási ciklusban a pedagógusbéremelés.

Nem a sztrájk a tiltakozás legalkalmasabb módja most

A miniszter köszönetet mondott a tanároknak annak belátásáért is, hogy

nem a sztrájk a tiltakozás legalkalmasabb módja egy háborús helyzetben, amikor a szomszéd országban háború folyik

és az iskolákban gondoskodni kell azokról a gyermekekről is, akik most érkeztek Magyarországra.

Azért is fontosnak tartotta a normális tanulmányi rend fenntartását, mert az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt a közösségben történő oktatás rendkívüli nehézségekbe ütközött.

(MTI)

Nyitóképünkön Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fjancsi
2022. március 17. 13:50
Tanárként is és állampolgárként is én egyetértek a sztrájkoló tanárok követeléseivel. Viszont most valóban nem a sztrájknak van itt az ideje!!! Túl azon, hogy a pdsz-t és a psz-t egyébként sem vállalom fel. Hisztiszervezetek.
foldizs
2022. március 17. 11:45
1. A kormány mindig talál majd valamilyen magyarázatot, miért nem most kell alkalmatlankodni. Koronavírus, háború, karácsony. Valami mindig van, amiért mindenki más kussoljon. 2. GG úgy tesz, mintha a nem sztrájkoló tanárok meggyőződésből nem sztrájkoltak volna. Még véletlenül sem azért, mert a párt informális csatornákon mindent megtett azért, hogy ellehetetlenítse a sztrájkot, nem azért, mert megfenyegették őket, nem azért, mert félnek... = a szokásos mellébeszélés és néphülyítés.
Nehidd El
2022. március 16. 18:11
"Bizakodását fejezte ki, hogy a megállapodás mielőbb létrejön, és akkor uniós, valamint a nemzeti forrásokból megtörténhet a következő választási ciklusban a pedagógusbéremelés." Ha tényleg ezt mondta, szerintem ez egy kommunikációs baki. Nem volna szabad összekötni az uniós cseszekedést a tanárok bérével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!