The Jerusalem Post: Magyarország egy hívő keresztény nőt választott köztársasági elnöknek

2022. március 17. 12:12

Novák Katalint május 10-én iktatják be ünnepélyesen hivatalába.

2022. március 17. 12:12
null

Novák Katalint választották meg március 10-én Magyarországon köztársasági elnökének. A politikus 2021-ig családügyi miniszterként tevékenykedett – írja a Jerusalem Post.

Novák 2001-ben kezdte politikai karrierjét a Külügyminisztériumban, ahol európai ügyekkel foglalkozott. 2012-2014 között az Emberi Erőforrások Minisztériumának kabinetfőnökeként dolgozott, ezt követően család- és ifjúságügyi államtitkár lett. 2020-ban nevezték ki családokért felelős tárca nélküli miniszternek. Folyékonyan beszél angolul, franciául és németül.

Gyümölcsöző volt a kormány családpolitikája

A portál beszámolt arról, hogy a magyar kormány számára

nagyon fontos a családügy, és a sokgyermekes családok támogatásával igyekeznek megfordítani a népességcsökkenést.

Majd idézte Novák Katalint, aki szerint a kormány családpolitikája gyümölcsöző volt, 10 év alatt megduplázódott a házasságok száma, míg a válásoké 60 év óta a legalacsonyabb.

A cikkből az is kiderült, hogy

ugyanezen idő alatt 41 százalékkal kevesebb abortuszt hajtottak végre, és 25 százalékkal nőtt a születések száma.

Ennek a családpolitikának a háromgyermekes Novák Katalin volt az arca – emeli ki a Jerusalem Post.

Május 10-én iktatják be Novák Katalint

Az új elnökasszony mélyen vallásos, napirendjében fontos helye van az imának. 

Novák Katalint május 10-én iktatják be ünnepélyesen új megbízatásába

– olvasható a Jerusalem Post-ban.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csakislovacska
2022. március 17. 14:10
Legyen így Isten áldja meg a tevékenységét. Ugyanakkor megjegyzem,hogy mindeközben futószalagon apátlanítják a bíróságok a családokat. Erre azért oda kellene figyelni. Pl. a miniszterelnök évértékelőjében a tizedik perc körül elhangzik hogy a családok adóvisszatérítést kapnak. Ezek szerint a családokba apát nem értjük bele? Csak mert tőle elveszi a bíróság a gyermekét? Ráadásul a bírósági gyakorlatra hivatkozva?! Szóval a család ezek szerint anya meg a gyermek. Merthogy apa nem kap adóvisszatérítést,tehát apa részét a gyermek sem kapja meg. Szóval megint úgy adunk,hogy elveszünk,ez farizeusság! Van aki már tökélyre emelte. De van aki meg figyel!
flesh ripper
2022. március 17. 13:54
Egy nagyon aranyos, jószívű, a magyarságért, a családokért, a gyermekekért minden áldozatot vállaló, igazi küldetéses magyar asszony, aki ráadásul rendkívül intelligens, képzett, nyelveket beszélő tapasztalt politikus és még bájos, szép is! A legjobb és legígéretesebb köztársasági elnök-választás volt, Novák Katalin! Hajrá magyarok, hajrá Magyarország, hajrá Orbán Viktor, éljen a Fidesz és "csak előre, sohase a lopcsányi pöce-pokolba, hátrafelé!"
Pelso j.
2022. március 17. 13:40
Nem Magyarország választotta meg, hanem OV őt jelölte ki. Nagy különbség.
luisbathhelena
2022. március 17. 13:38
Kedves MANDI, NEM KELL "FEJLESZTENI" A KOMMENZSZEKCIOT! ELÉG HA VISDZAALLITJATOK A RÉGIT!!! ÉS A CSAK LATIN KAREKTEREK KEZDETŰ MANTRAT IS MELLOZZETEK!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!