Információs pontot nyitott az ombudsman hivatala a BOK csarnokban is

2022. március 29. 15:50

A hivatal munkatársai segítenek a menekülteknek az ügyintézésben és jogi tanácsokat is adnak.

2022. március 29. 15:50
null

Az Ukrajnából, a háború elől menekülő emberek közvetlen támogatására kedden a BOK Sportcsarnokban is információs pontot nyitott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

A hivatal kedden azt közölte az MTI-vel, hogy

Záhony és Beregsurány mellett immár a kormány által létesített humanitárius tranzitponton is segítik az ügyintézésben, jogi tanácsadásban a hozzájuk fordulókat

az ENSZ Nemzeti Emberi Jogi Intézményének munkatársai,  akik egyúttal Budapesten is közreműködnek a humanitárius segítségnyújtásban.

Igyekeznek minél többeknek segítséget nyújtani

Hozzátették: Kozma Ákos ombudsman kiemelten fontosnak tartja, hogy minél több embernek nyújthasson közvetlenül jogi és humanitárius segítséget az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala ebben a rendkívüli időszakban.

„Több mint egy hónapja tart a válság, kirobbanása óta folyamatosan a helyszínen dolgoznak munkatársaink, akik az ügyintézésben, jogi tanácsadásban, a legfontosabb információk átadásával segítik személyesen a hazánkba menekülőket. Kollégáink tájékoztatást adnak továbbá az alapvető jogokat érintő panasz kezdeményezésének a lehetőségéről, és egyúttal a humanitárius segítségnyújtásban is közreműködnek” – idézték a közleményben Kozma Ákos szavait.

Mint írták, az Ukrajnából menekülő emberekkel való még hatékonyabb kapcsolattartás érdekében a többi között debreceni és miskolci területi irodájukon keresztül is segítséget nyújtanak a hozzájuk fordulók számára.

(MTI)

Nyitóképen menekültek érkeznek Beregsurányba. fotó: MTI/Balázs Attila

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!