Magyarhoni Zsidó Imaegylet Egyesület: Aggasztó az antiszemitizmus a Jobbik soraiban

2022. március 13. 12:59

A ZSIMA elnöke szerint időről időre felbukkan az eltemetettnek hitt múlt a Jobbik soraiban.

2022. március 13. 12:59
null

Rendkívül aggasztó, hogy az eltemetettnek hitt politikai múlt szélsőséges, antiszemita megnyilvánulásai, jelképei időről időre megjelennek a Jobbik soraiban – mondta Róna Tamás főrabbi, a ZSIMA elnöke. Róna Tamás arra reagált, hogy a Jewish Voice amerikai újság „Régi Jobbik, új palackban” című írásában antiszemita kijelentéseket tevő politikusok,

nevezetesen Z. Kárpát Dániel és társai pártban betöltött vezető szerepéről írt.

A közelgő parlamenti választások előtt Róna Tamás aggasztónak tartja azt is, hogy ezek a politikusok az ellenzék közös listáján előkelő helyeken szerepelnek. Így elképzelhető, hogy az antiszemitizmus a balliberálisnak nevezett oldalon képviselethez juthat a magyar Országgyűlésben.

A ZSIMA elnöke szerint a gondolkodó, hívő emberek számára ezek az aggasztó jelenségek még inkább megkérdőjelezik az ellenzéki összefogás őszinteségét és komolyságát. Hozzátette: Két nappal nemzeti ünnepünk előtt testet ölt a Szentírás: felelősséggel tartozunk egymásért, és az emberszeretet Mindenható által adott igéje a nemzet iránti magasztalódást várja mindannyiunktól, s nem a széthúzást, ellenségeskedést.

(MTI-OS)

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PPK
2022. március 14. 22:07
Fontos szervezet, fontos hír... Ja, nem. A zsidók nagy része úgyis a moslékra szavaz
Osztap Bender
2022. március 13. 17:40
A magyar embereknek már tele van a szemetese a zsidó gyülekezetecskék és szervezetecskék folytonos rettegésével és sófár fújásával. Még a zsidó állam illetékesei szerint is itt vannak legnagyobb biztonságban fajtársaik Európában. Iskoláik, kulturális intézményeik működése biztosított. Ezen (és a folyamatos kárpótláson) kívül még mi a megmeredt rigófütty kellene nekik?
VESZ ÉSZ
2022. március 13. 16:04
Pénzt akarnak márt megint a rajtunk élősködők.Ha márt háború van csak megjegyzem,hogy ilyenekért a kozákok márt régen agyonverték volna őket,de ott nem is mernek ugatni ennyit.
annamanna
2022. március 13. 15:25
Tudom, hogy nem ide tartozik, de helyes kis dalocska, "korabeli" klippel: Goodbye Odessa - Yiddish Song https://www.youtube.com/watch?v=O2TQ2ehSsKs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!