Így dolgozik a baloldal sztárügyvédje

2022. március 17. 17:09

Milliókat keres az önkormányzatokon és az MSZP frakcióján a szocialisták sztárügyvédje. Összefoglaló.

2022. március 17. 17:09
null

Milliókat keres az ellenzéki önkormányzatok és a szocialisták országgyűlési frakciójának jóvoltából Lisertits András – írta meg az adatRADAR. A portál kis ízelítőt adott a sztárügyvéddel kapcsolatban, az általuk kikért szerződések és nyilvános adatbázisokban elérhető adatok felhasználásával.

Lisertits András volt az az ügyvéd aki korábban a milliárdos csalással vádolt Czeglédy Csabát valamint a trágár szavairól elhíresült Nagy Blankát is képviselte.

A portál kifejtette, hogy a kutatásaik során két cég neve merült fel gyakran, a Litresits Ügyvédi Iroda valamint a Trijana Tanácsadó Betétitársaság, aminek vezetője szintén Litresists András.

„Mintha kifejezetten az önkormányzati választásokra készültek volna, a Trijana Bt.-t 2019 január végén alapították, de főtevékenységeként a „saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése”, valamint a „máshova nem sorolt egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenység” lett megjelölve. Honlapja nincs, a társaság által feladott archivált hirdetést sem találtunk, ellenben a parlament.hu szerint az év júliusában 4 millió 800 ezer forintos szerződést kötött a társaság az MSZP-vel” – írta az adatRADAR. Kifejtették, hogy a szerződés tárgya „tanácsadás, tájékoztató anyagok készítése és szóbeli konzultáció a frakció tagjai számára közjogi témában és választási eljárásokban,

különösen tekinttel az önkormányzati választásokra”.

 A portál összegezte, hogy a szocialisták közel ötmillió forintnyi közpénzt fizethettek ki Litresitséknek, valamint az üvegzseb szerint még további 4 szerződést köthettek vele, mostanáig több mint 12 és félmillió forint értékben.

A portál megjegyezte, hogy Litresits András volt négy éve a Nemzeti Választási Bizottsághoz delegált tagja a szocialistáknak.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2022. március 18. 01:15
-
Abiondi
2022. március 17. 22:03
A végén még kiderül, hogy Orbán nem lop!!!! Csak kihordják a lét az ellenzéki elvtársak az államkasszából mindenféle címszó alatt!?
flesh ripper
2022. március 17. 18:28
Tolvajok, csalók, sikkasztók, rablók, korrupt hazaárulók, mind egy szálig a lopcsányista moslékosok!
zuriktodor
2022. március 17. 17:49
Biztos voltam benne, hogy a Literről még hallani fogunk valami hasonlót...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!