Záhonynál kapták el az argentin rögbijátékos gyilkosát

2022. március 23. 13:51

Harcolni utazott volna Ukrajnába az emberölés miatt körözött francia férfi.

2022. március 23. 13:51
null

Keddről szerdára virradóra letartóztatták Magyarországon azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hétvégén Párizsban agyonlőtte Federico Martín Aramburú rögbijátékost. A sportoló visszavonulása óta Biarritzban élt. Március 19-én veszítette életét Párizsban egy szórakozóhelyen, miután összeszólalkozott gyilkosával, aki a vitának úgy vetett véget, hogy lelőtte Aramburút.

Harcolni akart Ukrajnában a gyilkos

Az elkövető elmenekült az országból, és meg sem állt a magyar-ukrán határig. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfi tegnap este nyolckor jelentkezett kilépésre Záhonynál – írja a 24.hu.

Az ellenőrzést végző rendőrök azonban megállapították, hogy európai elfogatóparancsot adtak ki ellene a francia hatóságok emberölés elkövetése miatt.  A záhonyi rendőrök a körözött férfit elfogták, előállították, és őrizetbe vették.

A francia férfi a rendőröknek azt nyilatkozta, hogy katonai múlttal rendelkezik, és harcolni utazott volna Ukrajnába.

Három kést is lefoglalták a gyanúsítottnál

A rendőrök a férfi autójából három kést foglaltak le, emiatt közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel visszaélés szabálysértés elkövetése miatt eljárást kezdeményeztek vele szemben. A rendőrség felveszi a kapcsolatot a körözést kibocsátó francia hatósággal – olvasható a cikkben.

Nyitókép: police.hu

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2xli
2022. március 23. 19:40
Nagyon helyes, hogy jól végzik a dolgukat a határőrök és a rendőrök!
Akitlosz
2022. március 23. 15:33
"Három kést is lefoglalták a gyanúsítottnál" Látszik, hogy már megint valaki semmihez sem értő fogalmatlan írta a cikket. Egyetlen kést sem foglaltak le a gyanúsítottnál. Három tőrt foglaltak le a gyanúsítottnál. Az olvasók értik a különbséget. A cikkírók nem.
Akitlosz
2022. március 23. 15:31
"Az elkövető elmenekült az országból, és meg sem állt a magyar-ukrán határig. " A nyomorult "határtalan" EU miatt, amelyben ellenőrzés nélkül közlekedhetnek a bűnözők, a terroristák, az illegális bevándorlók, a kémek és bárki országokon át. A francia akármilyen határon már fent kellett volna akadnia.
minekkellregisztralni
2022. március 23. 15:23
Egyenesen az oroszoknak adtam volna ki, a franciáknál megússza valami nevetséges büntetéssel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!