CÖF-CÖKA: Félmillióan vettek részt a Békemeneten

2022. március 16. 16:58

A szervezők szerint ismét megmutatkozott a közösség ereje.

2022. március 16. 16:58
null

Ismét megmutatkozott a közösség összetartozása, ereje az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, a nemzeti ünnepen a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) által szervezett Békemeneten – közölte az alapítvány elnöke szerdán az MTI-vel.

Orbán Viktor beszéde erőt sugárzott

Csizmadia László közleménye szerint a kormány intézkedései a magyarság érdekeit követik, Orbán Viktor miniszterelnök beszéde – amelyen „az ellenzék magyarellenes, több sebből vérző, összetákolt, azonos időben összehívott »nagygyűlése«” ellenére is félmillióan vettek részt – erőt sugárzott. 

Miközben civilek ezrei segítik az orosz-ukrán háború elől menekülőket szállással, étkezéssel és pénzadományokkal, „a magyar ellenzék álnok módon igyekszik háborúba sodorni” Magyarországot – tette hozzá.

Kiemelte: miközben a Békemenet vezényszavával (NO WAR) a résztvevők nemet mondtak a háborúra,

Márki-Zay Péter, a parlamenti választáson közös jelöltekkel induló ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje „párezres nagygyűlésükre” meghívta azt a Donald Tuskot, „aki lengyelként sikeresen veri szét” az Európai Néppártot, és „aki a szmolenszki repülőgép lezuhanásakor testközeli módon fejezte ki Putyin elnökhöz vonzódását” – írta, hozzáfűzve: erről az orosz sajtó annyit írt: „a mi emberünk Varsóban”.

Csizmadia László szerint kedden

A kiöregedett „komszomolisták – ifjú kommunisták megérettek leváltásukra” –  fogalmazott.

A népfelség az április 3-i országgyűlési választásokkor ítéletet mondhat

„A népfelség az április 3-i országgyűlési választásokkor ítéletet mondhat. A ítélet indoklásához történelmi alapot adott március 15-i Békemenetünk.

Szellemi honvédőkből álló sokaságunk 2009 óta rendíthetetlen, mert a hazugságok helyett az igazságot követi” – közölte az CÖF-CÖKA elnöke, hozzátéve: „most előre”, a családjaink és gyermekeink jó sorsát biztosító április 3-i választások megnyeréséért.

(MTI)

Nyitóképünkön a Békemeneten résztvevők a Margit-hídon. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. március 19. 16:05
https://www.es.hu/cikk/2022-03-18/pe/bekemenet.html
kórus
2022. március 17. 17:50
Patkányok irány a gázkamra!! Tisztulna az Ország! Rágcsáló mentesítés!! AZ első sorra,büszkék lehettek.AZ ORSZÁG szégyenei!
ohassa
2022. március 17. 10:21
Mo-n demokráciában nincsenek több százezres tömeggyűlések. A rendszerváltás nagy tüntetésein (Bős-Nagymaros, Erdély, a tévé elfoglalása) 70-80-100 ezren vettek részt. Később a Charta-tüntetések pár ezresek voltak, az elmúlt években a CEU-, a civil- , az SZFE-demonstrációk 10-15-20 ezres, illetve a NET-adó elleni 40-50 ezresek. Ergo Mo.-n több százezer ember diktatúrában szokott felvonulni bizonyos vezérek tribünje alatt: lásd kádár május 1-jéi és orbán birkamenetei.
ohassa
2022. március 16. 20:58
Már csak az a kérdés, hogy kádár tribünje alatt vonultak-e többen 1957. május 1-jén vagy orbán tribünje alatt 2022. márc. 15-én.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!