Bajnaiék adathalász cégcsoportja fizette Márki-Zayék éttermi számláját

2022. március 26. 10:10

Kérdés, hogy a DatAdat milyen egyéb költségeit fizeti még az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek a kampány során.

2022. március 26. 10:10
null

Korábban portálunk is beszámolt a DatAdat Professional Kft-ről, a szövevényes céghálóban feltűnik Ficsor mellett feltűnnek a korábbi baloldali miniszterelnökök bizalmasai is, így Szigetvári Viktor, korábbi államtitkár vagy a jelenleg az ELTE-n oktató Dessewffy Tibor, akik különböző pozícíókban mind szerepet vállalnak a legfontosabb cégnek tekinthető DatAdatban.

A cégek a 2019-es önkormányzati választáson is aktívan részt vettek

A DatAdat Professional Kft. működtetése elég sokat hoz a konyhára: a taggyűlési jegyzőkönyvéből  kiderül, hogy a

A cégek aktívan részt vettek a 2019-es önkormányzati választáson, sőt, Márki-Zay Pétert egyenesen győzelemhez juttathatták az előválasztáson. Erről részletesebben itt olvashat.

Kiveszik a részüket a mostani kampányból is

Az Index birtokába került egy számla, ami alapján úgy tűnik, az anyagiakba is beszállhatnak Bajnaiék a választások előtt. Mint a portál írja, március 17-én Márki-Zay Péter Vecsésre látogatott, hogy részt vegyen a helyi ellenzéki jelölt, Fricsovszky-Tóth Péter kampányrendezvényén. Az esemény után egy társasággal beültek a helyi közösségi házban működő étterembe, de az étkezés után – amit értesülésük szerint egy nappal korábban rendeltek meg 25-30 főre – kiderült, hogy nem helyben, hanem később, utalással szeretnék kifizetni a fogyasztásukat. 

Az Index birtokába került számlát annak a DatAdat Professional Kft.-nek a nevére állíttatták ki, ami Bajnaiék adathalász cégcsoportjának a központi vállalata

A portál megkereste Márki-Zay Péter kampánycsapatát, hogy megkérdezze:

  • Miért Bajnai Gordonék cége állta a vecsési számlát, és milyen egyéb költségeit fizetik még az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek a kampány során?
  • Mivel magyarázzák, hogy a DatAdat Professional Kft. fizette a számlát, amikor elvileg Márki-Zay Péter kampánya a cég megrendelője, így logikusan éppen nekik kellene fizetniük Bajnaiéknak?
  • Nyilvánosságra hozzák-e, és ha igen, mikor, hogy pontosan milyen munkákat és mennyiért végzett el a DatAdat Márki-Zay Péter kampányának?

 Választ ugyanakkor cikkünk írásáig nem kaptak. 

Nyitókén: Márki-Zay Péter Bajnai Gordonnal egy londoni egyeztetésen. Fotó: Facebook

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gecorbi
2022. március 27. 09:37
Te, a Civilbe Öltözött Fidkányok által fizetett hirdetésekről, számlákról mikor fogtok ennyit is írni? Ja, azt a gazda nem engedi...értem.
szárma
2022. március 26. 22:28
Szép pár: a múlt és a régmúlt...
kissnyuszi
2022. március 26. 16:04
Mit evett ez ennyi pénzért? Szarvas gombát?
Fed74
2022. március 26. 14:47
Neked aztán nem mindegy hogy ki fizeti a számlát bérenc? Inkább a Völner barátodról kellene írnod !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!