A volt LMP-s társelnök is fegyvereket és katonákat akar Ukrajnába küldeni

2022. március 24. 10:20

Kendernay János kommentben értett egyet Márki-Zay Péterrel.

2022. március 24. 10:20
null

Fegyvereket és magyar katonákat is küldene az ukrajnai háborúba Kendernay János, az LMP korábbi társelnöke – írja az Origo. A tavalyi baloldali előválasztáson sikertelen politikus egy február 27-i Facebook-bejegyzéséhez írt kommentre reagálva úgy fogalmazott: „MZP azt állította és állítja helyesen, hogy amennyiben a NATO közösen úgy dönt, akkor megy katona és fegyver is (...) „És nem egy-két nyugati állam (szállít – a szerk.) már fegyvereket is Ukrajnába. Nagyon nem csodálkoznék azon, ha Magyarország is hasonlóan cselekedne.”

Ismert, hogy a NATO-hoz való igazodás narratíváját Márki-Zay Péter indította el még február közepén, amikor Gulyás Mártonnak arról beszélt: támogatná Ukrajna felvételét a NATO-ba, és szerinte Magyarországnak olyan hűségesnek kellene lennie a NATO-hoz, mint amennyire a románok.

Elmondta, hogy amennyiben a NATO úgy dönt, akár katonai segítséget is adna Ukrajnának. Márki-Zay azóta a „ha a NATO úgy dönt” kitétellel indokolja, hogy az ő miniszterelnöksége esetén nem sodródna bele Magyarország a konfliktusba, de a legutóbbi felmérések szerint az emberek inkább Orbán Viktor békét hangsúlyozó álláspontjával értenek egyet. 

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JMoflicheque
2022. március 24. 11:06
én elempés, dékás, momentumosokat küldenék a háborúba. A háború színhelyét pedig kihelyezném a plútó bolygóra...
elfújta az ellenszél
2022. március 24. 10:53
Minél jelentéktelenebb valaki libsi oldalon, annál nagyobbakat mond. De ha már éles fegyverekről beszél, vegyen először egy borotvát, és tegye rendbe a szőrös nagy pofáját
foldizs
2022. március 24. 10:43
"amennyiben a NATO közösen úgy dönt" A NATO döntések Magyarország számára talán nem kötelező érvényűek?
Nehidd El
2022. március 24. 10:36
Neki is több kötődése van Németországhoz, mint a magyarokhoz, boldogan parancsnokolná a harcunkat skype-on Berlinből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!