Sevcsenko: Dicsőség Ukrajnának!

2022. február 24. 11:36

A Ferencváros ukránja, Olekszandr Zubkov arra kérte követőit, imádkozzanak az országért.

2022. február 24. 11:36
null

2–2-es döntetlent játszott az Ajax csapatával a portugál Benfica. A lisszaboniak második egyenlítő gólját az ukrán Roman Jaremcsuk szerezte, aki a találat ünneplése közben az ukrán címert ábrázoló felsőjét csókolta meg. Mérkőzés utáni Instagram-posztjában gondolatait is megosztotta a jelenlegi helyzetről. 

„Ukrán vagyok, és büszke vagyok rá! Hazámtól több ezer kilométerre vagyok jelenleg, de így is szeretném támogatni mindazokat, akik szülőföldjükön a hazánkat védik. Ez a mi országunk, történelmünk, kultúránk, népünk és határaink! Dicsőség Ukrajnának!”

A Benfica támadójának sorait a Ferencváros ukránja, Olekszandr Zubkov is megosztotta saját Instagram-történetében. Egy későbbi sztorijában a Pray for Ukraine szöveggel tett közzé bejegyzést Zubkov.

 Megszólalt az egykori világklasszis futballista, Andrij Sevcsenko is. A Milán egykori sztárja közösségi oldalán ezt írta: „Ukrajna az én szülőföldem! Sok nehéz időszakon mentünk már keresztül, és az elmúlt 30 évben egységes nemzetté formálódtunk. Őszinte, dolgos és szabadságszerető polgárok nemzete vagyunk! Össze kell fognunk, és egységben győzni fogunk, dicsőség Ukrajnának!

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Luca Zennaro 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galancza
2022. február 24. 18:14
sevi! Ne pofázz, ne sírj! Menjél harcolni ha annyira ukrán vagy!
VeJoLa
2022. február 24. 15:03
Nem győzök hüledezni Zelenszijen. Putyin csak azt akarta, hogy tartsák be a minkszi megállapodást. Most meg megszavaztatta, hogy mindenki hordhasson fegyvert, és bárkinek lehetősége legyen ukrán és/vagy orosz vért ontani amerikai érdekek szolgálatában!
Magyarok Pásztora
2022. február 24. 14:10
Milyen nyelven írta a bejegyzését?
az ember
2022. február 24. 13:31
A kárpátaljai magyarok megsegítése az egyetlen feladatunk ebben a konfliktusban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!