Ujhelyi: A mi szövetségünkben fasisztának nincsen helye

2022. február 17. 13:52

A szocialista EP-képviselő azzal védekezett, hogy „szövegkörnyezetből kivágva szerencsétlen” a mondat.

2022. február 17. 13:52
null

Ujhelyi István a Jelen magazinnak adott interjút, ahol többek között kérdezték Márki-Zay Péter fasisztázó és kommunistázó mondatáról is. A szocialista EP-képviselő azzal próbált védekezni, hogy az ominózus nyilatkozatot csak kontextusából ragadták ki, igaz, a baloldal miniszterelnök-jelöltje szó szerint ezt mondta: 

ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük.”

Ujhelyi aztán finomított, és mint mondta, „szövegkörnyezetből kivágva szerencsétlen” a mondat. Arra a műsorvezetői felvetésre, miszerint mióta Márki-Zay megnyerte az előválasztást, nagyon sokszor jött elő a „szövegkörnyezetből kivágva szerencsétlen mondat”-érvelés, mire Ujhelyi azzal felelt, hogy ez a „Fidesz stratégiája”, ezzel kelt bizonytalanságot a szavazókban. 

„Még mindig életben van az MSZP, és ez benne a csodálatos”

A beszélgetésben kitértek az MSZP-re is, amiről Ujhelyi azt mondta, az, hogy még mindig életben van a párt, és „tervei vannak”, „ez csodálatos”.

A műsorban felidézték, hogy Ujhelyi 2018-ban lemondott az MSZP alelnöki posztjáról – ugyanakkor, amikor Botka László is visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől –, és arról beszélt, hogy számos áruló van a pártban. Mint fogalmazott,

az elmúlt években az MSZP-ben nagyon sokaktól kellett megválni, akikben nem voltunk bizonyosak, hogy milyen oldalon állnak”.

Ujhelyi elmondta azt is, hogy ő az MSZP jelenlegi vezetésének „bármikor hátat mer” fordítani. Arra a kérdésre viszont, hogy az összefogott baloldal akármelyik pártjának is hátat mer-re fordítani, Ujhelyi csak annyit felelt: „április 4-én elmondom a véleményemet. A kampányban nem adnék muníciót a Fidesznek”.

Nyitókép: YouTube

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pipas2
2022. február 18. 17:34
Csak olyan bolsevik náciknak mint amilyen te vagy, te ingyenélő hazaáruló!
formaegy
2022. február 18. 13:54
"Ujhelyi: A mi szövetségünkben fasisztának nincsen helye A szocialista EP-képviselő azzal védekezett, hogy „szövegkörnyezetből kivágva szerencsétlen” a mondat." Ja, csak a büdös komcsi férgeknek? )))))))))))))))))) Olvass csak te büdös rohadt komcsi!!!!!!!!!!!!! Aki ezt másképpen érti az vagy egy büdös rohadt hazudozó, vagy egy büdös komcsi, vagy mindkettő. Na ez vagy te! Mindkettő! MZP: "ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük. Gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét!" Nem érted a pontos tényként közölt állítást? Segítek: "EZT MI A SZÖVETSÉGBEN KÜLÖN-KÜLÖN KÉPVISELJÜK!" Tudod, nem - én, te, ő, ... ti, ők - hanem MI! az igazoló, tényként közölt személyes névmás. Tudod mi az a személyes névmás? A személyes névmásokat nyomatékosításra is használjuk mondanivalónk fontosságát ezzel is kiemelve!!!!!!!!!!! Na te büdös komcsi-fasiszta milyen szövegkörnyezetből van ez kiragadva??????????? Tudjuk a hazugságiskolát te vezetted be a rühes bandádnál, hogyan kell hazudni! Mi nem felejtünk, büdös hazaáruló komcsi féreg!!!!!!!!!!! Köp!
zovirax
2022. február 18. 09:45
"A mi szövetségünkben fasisztának nincsen helye" Akkor bizony meg kell, hogy szabaduljatok többek között MZP-től IS...
islamaj
2022. február 18. 07:13
Baszki ezt mondta. Ez igaz lett volna a köteles beszédre, de akkor pl ez a hímtag kötötte az ebet a karóhoz. Most in concerto azt mondta MZP, hogy fasisztákat képviselnek, erre kiragadták a szövegkörnyezetből. A rasszizmussal hogy álltok Pistám? Mit szólt Biden a Wonder vicchez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!