Háborús álhírre alapozva hazaárulózik Márki-Zay

2022. február 28. 17:29

A baloldal miniszterelnök-jelöltje is felült a hvg-s háborús álhírnek – írja a Transzparens Újságírásért Alapítvány.

2022. február 28. 17:29
null

„Az elmúlt napokban gyakorlatilag óránként jelentek meg a különböző dezinformációkat tartalmazó cikkek a magyar médiában” – olvasható a Transzparens Újságírásért Alapítvány honlapján. Emlékeztetnek: a hétfői napon a HVG címlapján volt olvasható (ld. nyitóképünkön), hogy „Magyar felségjelzésű katonai gép szállít Ukrajnának szánt Stinger rakétákat”. Emlékeztetnek: azóta a HVG is elismerte hibáját, hozzátették ugyanakkor, hogy a hírt a magyar politikusok lényegében mindenféle kritika nélkül átvették, így többek között Márki-Zay Péter is.

A Honvédelmi Minisztérium közleményben jelezte, hogy a hír nem igaz, azt írták, a képen látható C-17-es szállító repülőgép egy független, nemzetközi program, a Stratégiai Légiszállítási Képesség része, amelynek fő célja, hogy katonai stratégiai légiszállítási képességet biztosítson a programban résztvevő 12 nemzet számára három Boeing Globemaster III C-17 teherszállító repülőgéppel.

Vastag Tamás, a médiatudatosság nagykövete a háború kitörésének napján arra hívta fel a figyelmet, hogy egy ilyen kritikus időszakban az álhíreknek kiemelkedően veszélyes hatása lehet.

Márki-Zay Péter megint hazudott

Fake news, hogy magyar katonai repülő szállítana fegyvereket Ukrajnába. – Kovács Zoltán írása.

Fake news, hogy magyar katonai repülő szállítana fegyvereket Ukrajnába.

Nyitókép: hvg.hu

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Most80
2022. március 01. 06:44
Lóvá tette a hvg márki-zajt és még jó pár hasonló, hebehurgya ellenzékit, akiknek az élete abból áll, hogy kormányellenes infókat guberálnak a szemétdombon.
Isten jobb keze
2022. március 01. 00:40
Pont a hülye mandinak, és a Fidesz médiának hinni! Minden híreket fordítva közölnek, ki csavarva! Xdxd
amca
2022. február 28. 22:16
Hvg nevű végbél szélét nyalogatják a prolik ,meg Maki zaj.
teljesenertelmetlen
2022. február 28. 21:24
Nincs olyan tényállás a Btk-ban, hogy háborús uszítás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!