Szijjártó Budapestre hívta tárgyalni Lavrovot és az ukránokat

2022. február 25. 22:28

A miniszter rendkívüli bejelentkezésében azt mondta: egyik fél sem zárkózott el az ajánlattól.

2022. február 25. 22:28
null

A magyar külügyminiszter az ukrán elnök hivatalvezetőjének és az orosz külügyminiszternek is felajánlotta, hogy Budapesten tárgyaljanak a békéről – mondta Szijjártó Péter egy péntek esti Facebook-videójában, amely a brüsszeli repülőtéren készült, útban egy NATO-megbeszélés felé.

Szijjártó elmondta: üdítő volt olvasni azokat a híreket a mai napon, melyek szerint Ukrajna és Oroszország hajlandó lenne tárgyaóasztalhoz ülni. Ismertette: korábban Minszk és Varsó is felmerült lehetséges helyszínként, de egyikből se lett semmi egyelőre. Szijjártó ezután elmondta: felhívta Szergej Lavrov külügyminisztert, hogy jöjjenek Budapestre megbeszélni az ügyeket. Az orosz külügyminiszter nem zárkózott el az ötlettől, mint ahogy  Andrej Jermak, Zelenszkij tanácsadója sem. Szijjártó reméli, néhány óra, esetleg pár nap alatt döntést hoznak az ügyben.

 

Összesen 404 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kettőazkilenc
2022. február 26. 15:18
A lengyelek is túl hangos oroszellenesek, nem tudom, hogy oroszok azt elfogadnák-e. Magyar vagy török, az lehetséges. Nyilván jó lenne egy tűzszünet és tárgyalás, mert hosszú távon rendezni kell a dolgot, de rövid távon az oroszok szerintem nem állnak meg félúton, biztosan van pár cél amit el szeretnének érni, hogy jobb pozícióból tárgyaljanak. Kétlem, hogy meg szeretnék tartani Ukrajnát, de gondolom szeretnék felszámolni amit a Nato épített oda az évek során.
győri polgár
2022. február 26. 11:05
Én az MZP-t meg a Fegyőrt küldeném ki Ukrajnába az oroszok ellen harcolni. De ne felejtsenek el magukkal pótalsónadrágot is vinni. Szíjártónak meg gratulálok az ötletért, ha így megy 2030-tól ő lesz a miniszterelnök.
rrrrrr
2022. február 26. 09:03
az oroszok elobb megvarjak mikent alakul a kijevi akciojuk utanna targyalnak ha sima liba akor azert mert nem akarnak tovabb menni ha meg nem ugy jon ossze ahogy terveztek akkor azert
bagira
2022. február 26. 08:55
Rémhírterjesztőt jelentsék fel. ,,Szijjártó Péter hajnali üzenete: Ez hazugság, ilyen nem történt! Szijjártó Péter szombaton kora hajnalban volt kénytelen élő Facebook-videóban cáfolni a Magyarországról megjelent állításokat. Előzőleg Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke mondta azt, hogy több európai ország, köztük Magyarország miatt hoztak csak tessék-lássék szankciókat Oroszország ellen. Azt mondta, Magyarország más államokkal közösen megakadályozta, hogy Oroszországot kizárják a SWIFT-rendszerből, vagyis a bankközi fizetési rendszerből. Szijjártó Péter így reagált: Megjelent egy hazugság, most válogathatnék a jelzők között, de most csak túl durvák jutnak eszembe, inkább csak maradjunk ennyiben, hogy hazugság - Kezdte Szijjártó Péter, aki szerint Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke azt állította, hogy néhány európai ország, köztük Magyarország nem akarta, hogy a banki átutalási rendszerből kizárják Oroszországot. - Magyarország nem szólalt fel ebben a kérdésben semmilyen módon, itt nem volt semmilyen döntési helyzet, tehát ez egy hazugság. Megdöbbentőnek tartjuk, hogy egy nagy politikai pártcsalád vezetője még háború idején is a politikai haszonszerzésre tör teljes mértékben tekinteten kívül hagyva ezt a politikai válsághelyzetet - mondta Szijjártó Péter. https://www.blikk.hu/aktualis/politika/szijjarto-peter-oroszorszag-hazugsag/k21ew1k
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!