Steinmetz Ádám finoman elhatárolódott Márki-Zay fasisztázásától

2022. február 14. 16:03

„Én azt gondolom, hogy mindenki feleljen a saját szavaiért” – fogalmazott a jobbikos politikus.

2022. február 14. 16:03
null

Megszólalt Steinmetz Ádám, a Jobbik Somogy megyei 3. sz. országgyűlési egyéni képviselőjelöltje Márki-Zay Péter fasisztázó és kommunistázó megnyilvánulásával kapcsolatban. A baloldal miniszterelnök-jelöltje és a Jobbik politikusa szombaton Fonyódon tartottak fórumot. Márki-Zay ezen az eseményen szó szerint azt mondta, 

„Azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít,

ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük”.

„Mindenki feleljen a saját szavaiért”

A Magyar Nemzet megkereste Steinmetz Ádámot is a fenti mondatok kapcsán, a jobbikos politikus pedig úgy nyilatkozott: „Nem gondolom, hogy nekem ezt kommentálnom kellene. Én azt gondolom, hogy mindenki feleljen a saját szavaiért. Javaslom, hogy miniszterelnök-jelölt urat kérdezze meg, vagy javaslom az ezzel kapcsolatos Facebook-posztját”. 

Steinmetz azt is mondta a lapnak, tanulmányozzák Márki-Zay Facebook-bejegyzését, amelyben a miniszterelnök-jelölt kénytelen volt magyarázkodni a fonyódi mondatai miatt. Ebben Márki-Zay Péter azt mondta, „a Fidesz-közeli Munkáspártról és a Fidesz-közeli Mi Hazánkról beszéltem, amikor fasisztákról és kommunistákról volt szó”, noha Hont András mellett több kommentelő is felhívta a figyelmét a bejegyzés alatt, hogy nem a Mi Hazánkról és nem a Munkáspártról beszélt az eseményen.

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2022. február 15. 06:31
Én meg azt gondolom, hogy madarat tolláról, embert barátjáról.
néhai Ch.Pilot
2022. február 14. 22:14
Ez a Steinmetz a parlamentben az olimpiai aranyát lengetve követelte a paráznaságon kapott Borkai Zsolt olimpiai bajnoknak járó állami járadékának elvételét, mondván: az élsportolók példaképek és ekképpen kell élniük. Márki-Zay-tól, aki azt állította: fasiszták vannak jelen a koalícióban - és ezzel pont Steinmetz pártjára utalt - viszont csak finoman elhatárolódott... ha ezt egyáltalán elhatárolódásnak lehet nevezni. Szerintem nem. Az erkölcsi fölény mint a köd foszlott le róla. Hogy most ő önként lemond-e olimpiai bajnoki állami járadékáról, azt mindenkinek a fantáziájára bízom... :-D
mango5
2022. február 14. 22:05
kozben mzp facebook oldalán is elszabadultak az indulatok :)
Pneumaticus
2022. február 14. 21:39
Az új átkozódás: "Támogasson Téged a Márki-Zay" - mint Steinmetz Ádámot, akit a saját kampányrendezvényén fasisztázott le az elvileg mellette kampányoló MZP.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!