Megkezdte az átcsoportosítást a magyar–ukrán határhoz a Magyar Honvédség

2022. február 25. 11:40

„Lövész, harckocsizó, felderítő, különleges műveleti, légvédelmi, műszaki és CIMIC-alegységek érkeznek és igyekeztek folyamatosan a térségbe. Illetve fokoztuk a tevékenységet a légtérben is. Merev- és forgószárnyas eszközeink folyamatosan érkeznek” – mondta Ruszin-Szendi Romulusz.

2022. február 25. 11:40
null

A Magyar Honvédség megkezdte az átcsoportosítást a magyar–ukrán határ közelébe – jelentette ki Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázison tartott tájékoztatóján, tudósít az Index.

A honvédség parancsnoka ugyanakkor kérte a lakosság türelmét, és felhívta a figyelmet arra, hogy nappali és éjszakai lőgyakorlatokat is végrehajthatnak. A feladatban nemcsak aktív, hanem tartalékos katonák is részt vesznek.

„Lövész, harckocsizó, felderítő, különleges műveleti, légvédelmi, műszaki és CIMIC-alegységek érkeznek és igyekeztek folyamatosan a térségbe. Illetve fokoztuk a tevékenységet a légtérben is. Merev- és forgószárnyas eszközeink folyamatosan érkeznek” – mondta a parancsnok. Hozzátette: remélik, hogy az ott élő lakosok érzik, hogy számíthatnak a magyar katonákra.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2022. február 25. 12:47
Magyar politikusok nem ragadnak fegyvert, maguk helyett másokat küldenek oda, ahol emberekre lőnek. A mieink hétvégén a vadászaton lövöldöznek, de az egyoldalú meccs. A hagyomány már 200 éves, még a dzsentrik hagyták rájuk ezt a megúszós-lopós mentalitást.
Tót Ottó
2022. február 25. 12:38
.
Akitlosz
2022. február 25. 12:15
Mik azok a CIMIC-alegységek?
olajfa1
2022. február 25. 12:00
"Lefordítaná" nekem valaki "konyhanyelvre", hogy mi az a "CIMIC-alegységek"ek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!