Potencianövelő miatt ítéltek börtönre négy testépítő férfit

2022. február 02. 16:27

Tiltott teljesítményfokozókkal is kereskedtek.

2022. február 02. 16:27
null

Szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre ítélt a Debreceni Járásbíróság négy férfit, aki tiltott teljesítményfokozó szerekkel élt vissza, valamint illegális potencianövelő szereket értékesített és használt – tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-t. Dobó Dénes jelezte: a vádlottak a bűncselekmények elkövetését elismerték, tárgyaláshoz való jogukról lemondtak, így a január 28-ai előkészítő ülésen született elsőfokú ítélet jogerős. 

Az elsőrendű vádlottat

tiltott teljesítményfokozó szerrel visszaélés és kereskedéssel elkövetett gyógyszerhamisítás bűntette miatt a járásbíróság egy év kilenc hónap börtönre ítélte.

A másodrendű vádlott kereskedéssel elkövetett gyógyszerhamisítás bűntette miatt nyolc hónap, két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kapott.

Gyógyszerhamisítás bűntette miatt a harmadrendű vádlottat 600 ezer, a negyedrendűt pedig 420 ezer forint pénzbüntetésre ítélték – ismertette a szóvivő. Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott évtizedek óta szerepelt testépítő versenyeken, és személyi edzőként többek között testépítő sportolókat készített fel. Rendszeresen került kapcsolatba olyanokkal, akik versenyekre készülve izomtömegük növelésére androgén anabolikus szteroidokat és növekedési „hormonokat tartalmazó tiltott teljesítményfokozó szereket” használtak.

Egy tiltott szerekkel kereskedő bűnszövetség

A vádlott kialakított egy hálózatot, amelyben ilyen tiltott szereket és Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi termékeket – főként potencianövelőket – értékesített üzletszerűen és bűnszövetségben.  A bűncselekmény-sorozatnak akkor az vetett véget, hogy az elsőrendű vádlott ellen büntetőeljárás indult, és a rendőrök 2017 szeptemberében – több társával együtt – őrizetbe vették, és egy éven át letartóztatásban volt. Elfogásakor nagy mennyiségű tiltott teljesítményfokozó szert és a felhasználásukhoz szükséges eszközöket, valamint illegális potencianövelőket foglaltak le. 

Az elsőrendű vádlott a 2018. márciusi

szabadulása után rövid időn belül ismét személyi edzőként kezdett dolgozni, és ismét elkezdte megszervezni az illegális szerek forgalmazását, de már óvatosabban tartotta a kapcsolatot a vevőkkel.

Az ügy másik három vádlottja vásárolt tőle a tiltott szerekből. A másodrendű vádlott például többször is vett potencianövelő szert, amelyet később tovább is értékesített, sőt ilyen illegális gyógyszert más, ismeretlen forrásból is beszerzett és másoknak eladott – ismertette a bírósági szóvivő. 

(MTI) 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jóember
2022. február 03. 09:21
"MAGAS tesztoszteron szint éppenséggel kockázati tényező prosztata rák esetében " Ez tévedés. A nagykamaszoknak plafonon van a tesztoszteron szintje, gyakorlatilag folyton áll a cerka és egynek sincs gondja a prosztatájával. A 70 évesnek meg majdnem 0 a teszto szintje és kivétel nélkül mindegyiknek gondja van a prosztatájával. Ebből mégis milyen következtetést lehet levonni? A tesztoszteron fokozók, mint a tribooster is, csak a meglévő rendszert serkentik, nem tartalmaznak szintetikus anyagokat, semmi káros hatásuk nincs.
jóember
2022. február 02. 21:56
" A másodrendű vádlott például többször is vett potencianövelő szert, amelyet később tovább is értékesített, sőt ilyen illegális gyógyszert más, ismeretlen forrásból is beszerzett és másoknak eladott – ismertette a bírósági szóvivő. " Azt a mindenit! Ez aztán a nagy bűntett, az ember esze megáll. Bevett néhány tesztoszterin fokozót hogy egy kicsit fickósabban érezze magát és talán még az ágyban is jobban teljesített a partnere örömére, erre bűnözőt csinálnak belőle, gratulálok. Nagy az isten állatkertje még ha a hatóság mögé rejtőzik is. Csak zárójelben jegyzem meg, hogyha a 40 feletti férfiaknak az urológusok ajánlanák a tesztoszteron fokozókat nem lenne ennyi prosztata nyavalyával kínlódó, csoszogó, kiégett középkorú férfi. Nem tudom ki hozta ezt a törvényt, de jó nagy barom volt, az biztos.
szóda
2022. február 02. 18:01
Most amikor már a fél világ hormontablettát zabál hogy a nőkből férfiak legyenek és fordítva, akkor ez potenciálnövelős dolog nem sokat számít. Bár most hogy a két dolgot végiggondolom, lehet hogy nincs igazam...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!