Perintfalvi Rita szerint levélben „gyónt” neki egy Fradi-szurkoló

2022. február 23. 21:51

Az ultrák kollektív bűneit bánta meg az állítólagos drukker. Nem tudni, hogy a teológusnő feloldozta-e.

2022. február 23. 21:51
null

Meggyónta (így, idézőjel nélkül) neki (!) az „ultrák kollektív vétkeit” (így, idézőjelben) egy Fradi szurkoló – írja legfrissebb Facebook-bejegyzésében Perintfalvi Rita teológus. Az egyre több közéleti megnyilvánulással előrukkoló Perintfalvi állítása szerint egy magát római katolikusnak, valamint a Fradi szurkolójának nevező férfi (akinek arcát és nevét Perintfalvival ellentétben nem tesszük közzé) az alábbi levelet írta neki:

„Kedves Rita!

Eddig a Fradi tábortól csak csupa rosszat kaptatok, Bede Zsolt sajnálatosan megzavarta a melegek tüntetését a nyáron. Én megígértem neki, hogy ha ezt folytatja, akkor én ki fogok állni az emberi jogok mellett és titeket foglak támogatni FTC szurkolóként. Hasonlítunk abban, hogy mind a ketten a B Középbe vágyunk haza, viszont én szeretném a Gulácsi Péter által megnyitott szürke zónát tágítani. Római Katolikusként úgy gondolom, hogy az ilyen rossz tetteket gyónással kell orvosolni.

Perintfalvi azt írja, a levelet olvasva először nagyon meglepődött, de aztán megérintette őt. Nagyon fontos kiállásnak tartja a megfogalmazottakat, főleg mert az illető arccal és névvel vállalja a levelét.

„Amúgy meghívott engem, Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást egy fradi meccsre” (sic!) – fogalmazott Perintfalvi, hozzátéve, hogy szerinte el is fog menni. Végül megjegyezte, reméli, hogy a levélírót nem fogják bántai az „övéi”. „Szólj, ha segíthetünk!” – tette még hozzá, ki tudja, mire gondolva.

Mindenesetre a szürreális bejegyzés láttán nehéz eldönteni, hogy Perintfalvi Rita sajátosan értelmezi a Római Katolikus Egyház tanítását, amikor teljesen komolyan arról ír, hogy valaki neki (!) gyónta meg mások kollektív vétkeit, vagy mindössze arról van szó, hogy nem a megfelelő helyekre teszi ki az idézőjeleket. Döntsék el önök!

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bonaparte
2022. február 24. 10:46
és a végén egy mélytokos volt a bűnbánó jutalma...
nagyi1954
2022. február 24. 08:58
Ez megint egy érzékenyítési kísérlet. Megtért fradi ultra. Lehet ilyen, de az biztos, hogy nem a meleg büszkeségnapi felvonulás megzavarása miatt kér feloldozást. Főleg nem ettől a zavaros nőtől.
Most80
2022. február 24. 08:46
Mindenhová be akar furakodni ez a sötét társaság, oda is, ahol eddig jellemzően nem fordultak elő.
Sulammit
2022. február 24. 08:28
Ha ez a fickó katolikus lenne, tudná, hogy ez nem egy gyónás volt. Ez egy szegény kisgyerek panaszai voltak, bár elég értelmetlen megfogalmazásban. Ha Perintfalvi katolikus lenne, nem venné gyónásnak ennek a szegény kisgyerek panaszait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!