Müller: Magyarországon is megjelent az omikron fertőzőbb változata

2022. február 04. 12:50

Az országos tiszti főorvos szerint nem kell félni az új változattól.

2022. február 04. 12:50
null

Megérkezett Magyarországra is a koronavírus omikron variánsának fertőzőbb, BA2 jelű alváltozata is – jelentette be pénteken Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Müller elmondása szerint a pozitív koronavírusos minták 94 százalékát az omikron variáns okozza, de megjelent egy lopakodó alváltozat is, ami a speciálisan az omikron variáns kimutatására fejlesztett teszteket kikerüli.

A tisztifőorvos azt mondta, nem kell megijedni ettől a variánstól, „mert a jelenleg ismereteink szerint ugyanolyan a klinikai viselkedése ennek, mint az omikron variánsnak, súlyosabb kórképet nem okoz, sem más szervet nem támad meg.” Ez az úgynevezett BA2 variáns, ami Müller szerint nem fog változtatni a jelenlegi járványhelyzeten. A BA2 körülbelül másfélszer olyan fertőző, mint a „rendes” omikron.

Müller Cecília azt mondta, hogy napról napra egyre kevesebb új esetet detektálnak. „Jövő héten már talán látjuk az alagút végét” – mondta az ötödik hullám kapcsán.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konzervatív átlagpolgár
2022. február 06. 16:00
Nem tudom mit fognak okoskodni az itteniek ha a főnök kiszáll a kovidhintóból, és egyszer bejelenti hogy legyőztük a legyőzhetetlent IS.
pandalala
2022. február 05. 19:25
:-D Egyre "viccesebb" az itteni laposföldhívők todományos virológiája. Én a helyükben egyszerűen lesöpörném a Föld szélén a zösszes vírust, oszt kész! :)
Belakiss
2022. február 04. 19:49
Megint lehet jajveszékelni. Meghalunk! Meghalunk! Meghalunk!
erdei nyezega
2022. február 04. 19:31
mer ugye vannak a laposföld hívők, a balaton tagadók, a fényevők, a nem binárisok, a vírus elutasítók, oltásmegtagadók , transzvesztiták , buzik és egyéb hulladék csodabogarak........szóval elmondanám mielőtt még bárki is bántaná cecil anyánkat....hogy kurvára szar volt a koronavírus....és egy percig se higgye el senki hogy szelíd mint a terézanya....egy igazi gyilkos katonai vírus.....melegen ajánlom mindenkinek az oltást..ha kedves az élete!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!