Légtérzárat követel a Demokratikus Koalíció

2022. február 27. 12:46

A kormány tiltsa ki az orosz gépeket a magyar légtérből! – áll a DK vasárnapi közleményében.

2022. február 27. 12:46
null

„A Putyin-párti magyar kormány láthatóan csak kullog európai szövetségeseink Oroszország elleni szankciói után, mégis vannak olyan lépések, amelyek nem maradhatnak el Budapesten sem. Ilyen szankció az orosz repülőgépek kitiltása az európai légtérből, amit a legtöbb európai ország már meg is tett saját légterére vonatkozóan. 

Már az is szégyen, hogy a magyar kormánytól ezt követelni kell, miközben napok óta háborús agresszió éri a szomszédunkat” – áll a Barkóczi Balázs jegyezte közleményben, amit vasárnap juttatott el a DK az MTI-hez. 

Mint megírtuk, a nap folyamán Finnország, Románia és Németország is lezárja légterét az orosz kereskedelmi repülőgépek előtt az ukrajnai orosz invázió miatt – vált ismertté vasárnap. Moldova már csütörtökön, az ukrajnai hadműveletek kezdetét követően teljesen lezárta légterét, és közölte, hogy az országba tartó repülőgépeket más repülőterek felé irányítják. Észtország szombaton bejelentette, hogy rövidesen csatlakozik a légterüket az orosz repülőgépek elől lezáró országokhoz. Vasárnap a korlátozásokhoz csatlakozott Ausztria, Dánia, Írország, Izland és Svédország.

 Moldova már csütörtökön, az ukrajnai hadműveletek kezdetét követően teljesen lezárta légterét, és közölte, hogy az országba tartó repülőgépeket más repülőterek felé irányítják. Észtország szombaton bejelentette, hogy rövidesen csatlakozik a légterüket az orosz repülőgépek elől lezáró országokhoz. Vasárnap a korlátozásokhoz csatlakozott Ausztria, Dánia, Írország, Izland és Svédország.

(MTI)

Fotó: Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rágó
2022. február 28. 09:06
A DK a háború kiterjesztéséért küzd. Tudja a DK hogy ez mivel szokott befejeződni?
kitiltott
2022. február 27. 19:18
Megint árnyékra vetodtek..
Frutti
2022. február 27. 19:18
orosz polgárok nem viselhetik ezeket a következményeket...
masikhozzaszolo
2022. február 27. 16:52
Csak a szokásos. Légtérzár! Csukjuk be! Nyissuk ki! Ne nyissuk, csak kicsit! Elkésett intézkedés! Korábban kellett volna! Ha zárva van ki kell nyitni. Korlátozza a szabad repülési jogot! Ez egyén szabad repülési jogát! A repülő autó is szálljon le! Miért? Mert nem az enyém!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!