Videón, ahogy páncélozott járművek indulnak keletre a hódmezővásárhelyi laktanyáról

2022. február 24. 17:53

Sok honvéd vonul át a keleti országrészbe, humanitárius segítségnyújtásra és, ha kell, az esetleg átsodródó fegyveres csoportok elleni védelem érdekében.

2022. február 24. 17:53
null

A Hódpress tett közzé egy videót, melyen páncélozott szállító harci járművek, teherautók és honvédségi buszok indulnak el a hódmezővásárhelyi laktanyáról. A helyi lap szerint jó eséllyel a csapatmozgás annak része lehet, hogy az orosz-ukrán háború miatt egyre több magyar katona vonul át a keleti országrészbe. Erről Ruszin-Szendi Romulusz is beszélt a csütörtöki nap folyamán. 

A Magyar Honvédség parancsnoka szerint az átcsoportosításnak kettős célja van. Abban az esetben, ha humanitárius segítségnyújtásra van szükség, tudják támogatni a belügyi erőket a migránshullám kezelésében. Másrészt fel kell készülni a legrosszabbra: fegyveres csoportok átsodródása esetén a Magyar Honvédségnek késznek és képesnek kell lennie, hogy a magyar emberek biztonságát szavatolja.

A hódmezővásárhelyi katonai járművekről készült felvételeket itt tekintheti meg: 

Nyitókép: Facebook / Hódpress-videó

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szorgos Lajhár
2022. február 25. 11:10
Emlékszik még valaki t. k. a felejthetetlen Pacskó őrnagyra? Hát Horváth Vincére/ Bukvára?
Senki Alfonz
2022. február 24. 21:13
Nem a laktanyáról, hanem laktanyáBÓL indulnak a gépjárművek!!!!!!! Ti nem törni, hanem gyilkolni magyar nyelv!!!!!
Hattori
2022. február 24. 21:10
amúgy Hódmezővásárhelytől keletre nem Románia van???? mi is bejelentkeztünk a jussunkért??? ;)
Gyéressy Károly
2022. február 24. 21:00
Hát ez sajnos elég szerény. :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!