Dobrev Klára bejelentette: nem veszi át országgyűlési mandátumát, EP-képviselő marad

2022. február 01. 12:13

„Sok a dolog itthon, [...] emiatt nem pályáztam újra az EP alelnöki székéért” – mondta a DK politikusa.

2022. február 01. 12:13
null

A Demokratikus Koalíció politikusa a JelenValó legújabb adásában árulta el: „sok a tennivaló itthon”, ezért nem pályázott újra az EP alelnöki székéért, de a mandátumát nem fogja átvenni, aki tehát európai parlamenti képviselő marad. Dobrev a műsorban elárulta azt is: bár „még nem dőlt el 100 százalékosan”, Márki-Zay Péter arra kérte, hogy legyen a második az ellenzéki pártok közös listáján, és ha a pártelnökök is úgy döntenek, elfogadja a miniszterelnök-jelölt felajánlását.

Nem elégedett az elmúlt három hónappal

Mint a műsorban Dobrev elmondta, ő sosem elégedett, „így az elmúlt 3 hónap ellenzéki munkájával sem”, de nagyon fontos dolognak tartja, hogy „sikerült” a hat párt és Márki-Zay Péter programját összehangolni.  Mint fogalmazott, „az volt a kérés, hogy a pártok az egyéni jelöltjeikre koncentráljanak, az országos kampányt pedig a miniszterelnök csapata fogja szervezni. Ez is történik”.

Kőbe van vésve Márki-Zay Péter miniszterelnöksége”

– fogalmazott Dobrev a műsorban.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wasserwoman
2022. február 01. 21:10
sza..rok rá ,mondaná Karácsony Szilveszter
CharlieM
2022. február 01. 17:48
Nos, különösebben nem fog hiányozni. :D
masikhozzaszolo
2022. február 01. 17:24
Hogy is kell mondani: Ne merje kinevezni Novák Katalin Márki Zayt! Ilyet lehet, ugye?! Nem lesz ilyen feladata, reméljük.
mici
2022. február 01. 17:08
Csak óvatosan. Feri sem volt képviselő, amikor megpuccsolta Megyót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!