Do Rzeczy: Az Európai Parlament Lengyelországot és Magyarországot bírálja

2022. február 09. 12:46

Ebben a két országban folyamatosak a támadások az ügyészek, a bírák, a civil társadalom, az aktivisták és az újságírók ellen – mondta Terry Reintke német EP-képviselő, akit a lengyel lap idézett.

2022. február 09. 12:46

Azt írja a lengyel Do Rzeczy, hogy az Európai Parlament újra Lengyelországot és Magyarországot támadta. Az EP-képviselők azzal érveltek, hogy ezekben az országokban köztudottan megsértik a jogállamiságot. „Az Európai Unió jogállami válságával van dolgunk. Van egy olyan tagállamunk, amelyben már nincs törvényesen megválasztott Alkotmánybíróság, és ez aláássa az uniós jog elsőbbségét. Folyamatosak a támadások az ügyészek, a bírák, a civil társadalom, az aktivisták és az újságírók ellen. Ez nem annyira a jogállamiság és a demokrácia aláásására tett kísérlet, hanem egyes tagállamok kormányai által vezetett, összehangolt módszer, amelynek célja, hogy autoriter rezsimet alakítsanak ki belőlük” – mondta Terry Reintke német EP-képviselő.

Thijs Reuten, a Szocialisták és a Demokraták képviselője amellett érvelt, hogy a jelentésben nagyobb teret kellene szentelni a médiaszabadság kérdésének, Donáth Anna, „Renew Europe” frakció képviselője pedig egy „jogállamisági index” kidolgozását kérte az Európai Bizottságtól.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2022. február 09. 15:41
Szádat befogod! Náci ivadék!
Agricola
2022. február 09. 15:23
Az Európai Parlament sok-sok képviselője nem beszéli a magyart, így például az átlagemberekkel sem tudnak szóba elegyedni, de a helyi híreket sem tudják elolvasni. Ezért a többségük másodlagos forrásokra tud csak támaszkodni. Gyomruk csak azt a takarmányt veszi be, amit a másodlagos források tesznek eléjük a jászolba. Ezek a másodlagos források (mint Donáth Anna, "Renew Europe" frakció képviselője) pedig ugyancsak erősen torzítanak. Karinthy Frigyes írta egykor az olyan alakokról, mint Donáth Anna és bandája: "Új Bábelt élünk, a fogalmak pokoli zűrzavarát. Gyalázatos hazugok megrontották a szavak becsületét!"
roughneck
2022. február 09. 14:56
Mint ahogy Oliver Cromwell megtette Angliaban, amikor szetkergette az un. "Hosszu parlamentet".
Dicsértessék
2022. február 09. 14:46
Ami azt illeti, legutóbb a baloldal támadta a legfőbb ügyészt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!