A Greenpeace tiltakozó akcióba kezdett a Fertő tónál

2022. február 16. 08:30

Udvaros Dorottya a Greenpeace nagyköveteként csatlakozott az akcióhoz.

2022. február 16. 08:30
null

Demonstrációba kezdtek szerda hajnalban a Greenpeace aktivistái a Fertő tavi beruházások felé vezető úton, írja a 24.hu. A tiltakozáson használt molinókon az a szöveg olvasható: „Elég a természetpusztításból”.

A szervezet a békés demonstrációjához megnyerte Udvaros Dorottya színművésznőt is,

aki a Greenpeace nagyköveteként csatlakozott az akcióhoz. „Bámulattal tölt el az élet, ami évmilliók alatt kialakult ezen a Földön. Az emberiség kreativitása és fantáziája lenyűgöző módon teljesedett ki az elmúlt évszázadokban. Megmutattuk az erőnket, és most mutassuk meg azt is, hogy milyen alázatosak tudunk lenni, hogy mennyi tisztelet van bennünk a földi élet iránt. Önmagunkért is” – nyilatkozta a helyszínen Udvaros Dorottya.

A Fertő tavi beruházás kapcsán egy másik „híresség”, Pumped Gabó is tiltakozásba kezdett, ő meztelenül állt ki a beruházás ellen. „A Fertő tó vidéke nemcsak nemzeti park és Natura 2000 terület, hanem a vízi madarak és a vizes élőhelyek védelmére létrehozott úgynevezett Ramsari Egyezmény is felvette a különlegesen értékes vizes élőhelyek listájára, valamint UNESCO Világörökség terület is” – figyelmeztet a Greenpeace közleménye.

A 24.hu emlékeztetett: a jelek szerint erre a területre most egy 53 hektáros beruházás keretében

100 szobás, 4 csillagos szálloda kerülne, emellett még 26 luxusapartmanház közvetlenül a víz partjára.

Mindez kiegészülne továbbá egy 880 gépjárművet befogadni képes parkolóval, egy többszintes látogatóközponttal, fedett sportkomplexummal, teniszpályával és műfüves futballpályával, valamint egy 850 vitorlás és 450 evezős csónak befogadását biztosító kikötővel is.

MTI Zrt. / Bizományosi: Jászai Csaba

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
artojan
2022. február 21. 00:51
Fertő-tó témában a művésznő tudatlan, megvezetett rosszhiszemű ja és biztos demokratikus is ..majdnem kihagytam
bodomisi
2022. február 17. 19:07
https://mandiner.hu/cikk/ferto_part_fejlesztes_turizmus_ferto_to
Ödenburger
2022. február 17. 09:30
Bárki, aki ránéz a térképre, láthatja, hogy: - a Fertő tó nagy része (több mint 80%-a) osztrák terület - a beépíthető partvonal az osztrák oldalon teljesen üdülőövezeti, szállodákkal, kikötőkkel, éttermekkel és szórakozási lehetőségekkel - a magyar oldal nem hogy XX., de inkább XIX. századi körülményeket mutat - a tó valóban egyedi ököszisztémáját a déli és keleti oldalon fekvő nádas-mocsaras-lápos terület adja - ezt a területet a nyugati partszakasz magyar oldalán fekvő nem egészen 2 km beépítése érintetlenül hagyja Összefoglalásként elmondható, hogy a szakértő Művésznő és az áltermészetvédő Greenpeace tiltakozása mindennemű szakmaiságot nélkülöz. Akkor viszont más motivációt vagy érdekeket (osztrák szállodalobbi z.B.) kell keresni a háttérben. Udvarost lehet, hogy megvezették, de a "kiállása" ettől függetlenül nettó hazaárulás.
Robertoo
2022. február 16. 19:30
Udvaros Dorottya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!