Szijjártó: Azt szeretnénk, hogy az ukránok és az oroszok leüljenek tárgyalni

2022. február 27. 12:32

Kárpátaljaiaknak címzett segélyadományokat adtak át a záhonyi határon.

2022. február 27. 12:32
null

„A háború a legrosszabb forgatókönyv. A háború elfogadhatatlan” – kezdte a sajtótájékoztatót Szijjártó Péter. „Ennek a háborúnak véget kell vetni, béke kell, hogy legyen a térségünkben” – tette hozzá. Elmondta, hogy tárgyalásokra van szükség, majd kifejtette: azt szeretnék, hogy az ukránok és az oroszok leüljenek tárgyalni.

Magyarország szerepet vállal a humanitárius katasztrófa elhárításában”

 – mondta Szijjártó, ahogy 100.000 liter üzemanyagot adtak át a záhonyi határon. Az üzemanyagot az egészségügyi szervezeteknek és a humanitárius krízis elhárításához ajándékozták. 

Az üzemanyagok mellett élelmiszereket valamint higiéniai termékeket ajándékoztak, összesen 28 tonna élelmiszert. A Külügyminisztérium pedig holnap reggel újabb egymillió euróval támogatja meg az Ökumenikus segélyszervezet kárpátaljai munkáját. 

A határátkelők magyar oldalán segélypontokat alakítanak ki, a kelet-magyarországi területeken alakítanak ki ideiglenes szállásokat az ukrajnai menekülteknek.

***

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2022. február 27. 22:11
Diplomácia tankönyv 1. oldal első lecke: Béketárgyalást csak semleges helyszínen.
Pitypangocska
2022. február 27. 15:10
1:20-tól hallgassátok meg, a hölgy mondandóját! Erre reagálni kell, mielőtt elterjed ez a vélemény Ukrajnában!!! https://www.youtube.com/watch?v=HZj3vu-8D78
Pitypangocska
2022. február 27. 15:07
1:20-tól hallgassátok meg, a hölgy mondandóját. Erre figyelni kell! https://www.youtube.com/watch?v=HZj3vu-8D78
duzur
2022. február 27. 14:23
Orbánt, most már duplán nem irígylem. Egyrészt, még ki se lábolt az ország a pandémiából, másrészt az Orosz-Ukrán konfliktus mentén se könnyü megfelelöen lavírozni. Mint NATO-tag, megbízható szövetségesnek kell lenni, de az Oroszokat se tanácsos bosszantani, már a Paksi függöségek fényében se...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!