A posta megkezdte a 13. havi nyugdíjak kézbesítését

2022. február 09. 09:30

A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások csaknem felét készpénzben fizeti az állam.

2022. február 09. 09:30
null

A Magyar Posta szerdától kézbesíti a február havi nyugdíjkifizetés mellett, azzal egy időben a 13. havi nyugellátást is – közölte a társaság az MTI-vel. A február havi nyugdíj és a 13. havi illetmény összege egy utalványon érkezik, az utalványon a két tételt külön feltüntetve találják a címzettek.  

A kézbesítést két nappal korábban kezdik, az ütemezés a szokásos sorrendnek megfelelő, így egyes ügyfelek felkeresése korábban, de legkésőbb a nyugdíjkifizetési naptárban meghatározott napon megtörténik. A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások csaknem felét készpénzben, postai kézbesítéssel fizeti az állam az érintettek számára. Ez azt jelenti, hogy havonta átlagosan csaknem 1,2 millió állampolgár készpénzben, postai úton kapja meg ezt az ellátást – írta a Magyar Posta.

(MTI)

A fotó illusztráció: MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik