Saját jelentését szavazta meg a baloldali többség Városháza-ügyben

2022. január 24. 12:35

Bő másfél hónapos munka végén sem sikerült választ adnia a Városháza-ügyben felmerült kérdésekre a baloldali többségű bizottságnak.

2022. január 24. 12:35
null

A Városháza-ügyet vizsgáló bizottság hétfői ülésén Soproni Tamás bizottsági alelnök, momentumos politikus által készített jelentéstervezetet fogadta el a grémium baloldali többsége, amely egyúttal leszavazta a Kovács Péter (Fidesz-KDNP) bizottsági elnök által készített 35 oldalas tervezetet.

Az elfogadott változat azt rögzíti, hogy az ügyben nem született olyan döntés, amely szerint a városvezetés eladja a Városháza épületét. „Egyetlen bizottsági tag sem tudott megjelölni olyan szűkítő feltételt a pályázati kiírásban, amely a hangfelvételeken szereplő »irányított pályázatra« vonatkozó sejtetéseket alátámasztotta volna” – olvasható továbbá a dokumentumban.

A Kovács Péter által készített összegzés szerint ugyanakkor a Fővárosi Közgyűlés „baloldali többsége és Karácsony Gergely főpolgármester a Városháza eladása kapcsán kirobbant botrány első pillanatától kezdve megpróbálta tagadni és eljelentékteleníteni a nyilvánosságra került tényeket”. Emellett szerinte arra lehet következtetni, hogy Budapest vezetése el akarta adni az épületet, illetve működik jutalékos rendszer „a fővárosi ingatlaneladások körül”.

Nyomozásokat rendelt el a rendőrség a Városháza-gate ügyében

Befolyással üzérkedés, vesztegetés, hűtlen kezelés és csalás gyanúja miatt vizsgálódik a rendőrség. Bővebben is érdekel...

(MTI)

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krakatau
2022. január 24. 18:35
Mert mit is vártunk a 2006-os jelentés után? Hát persze!
flesh ripper
2022. január 24. 18:34
Sajnos, a fideszes bizottsági elnök, elég mafla... Amikor Kaligeli, ott, a bizottsági meghallgatáson, azt merészelte kifosni az odvas fogatlan fejrésén, hogy "szarok rá!", akkor határozottan rendre kellett volna utasítania, kidobnia az ülésteremből. Kaligeli pedig, otthon, a neje, meg az anyukája előtt, pl. egy vasárnapi ebéd alatt, az asztalra szarja az obszcén mocskát! Igaz, a szülei, testvére, korábban elhatárolódtak tőle ...
matykox
2022. január 24. 17:13
Ja, a sunyi rosszarcú "soproni" jelentése? Hááát az egy ügyes gyerek! Ügyes a szó pesti értelmében ... is.
furunkulus13
2022. január 24. 16:56
A lebukás megtörtént, a városházi csapat porráégett, most folyik a romeltakaritás és a lebukott elvtársak kozmetikázása!! A börtönválogatott összeállitása a rendőrségre maradt!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!