Pert nyertek a baloldali önkormányzat által kirúgott dolgozók Tatabányán

2022. január 11. 10:41

Ha az ítélet jogerőre emelkedik, 57 millió forint kártérítést kell fizetnie az önkormányzatnak.

2022. január 11. 10:41
null

„Pert nyertek a Városháza ellen a méltatlanul elküldött hivatali munkatársak”számolt be Facebook-bejegyzésben Schmidt Csaba, a tatabányai Fidesz-képviselőcsoport frakcióvezetője. Mint írta, pontosan egy éve, néhány nappal az után, hogy Szücsné Psoztovics Ilona polgármester (DK) „meghirdette a »szolidaritás évét«”, 

Mint írta, „méltatlan és megalázó módon rúgtak ki 24 köztisztviselőt, akik közül a többség 10-15 éve dolgozott a tatabányai emberekért”. Schmidt Csaba ismertette: a polgármester elküldött többek között egy hatgyermekes édesanyát, egy édesanyát és édesapát, akik egyedül nevelték három-három gyermeküket.

Kirúgásukat akkor a kormányzati elvonásokkal próbálta indokolni polgármester asszony, igaz, később több interjúban elmondta, hogy azoktól vált meg, akikkel egyszerűen nem akart együtt dolgozni”.

Több milliós kártérítés lehet a vége

A frakcióvezető bejegyzése alapján kettő dolgozó perre ment, s mint fogalmazott

első fokon a Győri Bíróság kimondta, hogy az elbocsátások szabálytalanok voltak, és a tíz munkatársaknak 8 és 15 havi illetményüknek megfelelő kártérítést ítélt meg

Az ítélet még nem jogerős, de amennyiben jogerőre emelkedik, összesen 57 millió forintot ítélhetnek az elbocsátott dolgozóknak.

Nyitóképen: Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya DK-s polgármestere. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Most80
2022. január 11. 17:33
Majd behajtják a tisztelt lakosságon (csak a kormánypártiakat sajnálom, a többieknek ez tanulópénz).
olajfa1
2022. január 11. 16:04
A DK ezen is változtatna hogy NE TUDJANAK JOGORVOSLATOT KERESNI A BÍRÓSÁGON AKIKET ŐK KIRÚGNAK!
bandypappa
2022. január 11. 14:53
Nagyon kevésnek érzem a megítélt összeget. 20+ főnek 57 millió. Ügyvédi költségek levonása után kevesebb. Legalább a háromszorosát kellene kapniuk.
Rugo
2022. január 11. 12:35
57 millió 24 embernek? - kevés. Ennek a kurvának talán egyévi jövedelme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!