Rágalmazás miatt beperli Hadházy Ákost a Nemzeti Népegészségügyi Központ

2022. január 07. 15:06

Az NNK szerint a parlamenti képviselő közvetlenül és súlyosan veszélyezteti a járványügyi védekezést, megkérdőjelezi a védekezésben részt vevő szakemberek szakmai hitelességét, aláássa a közbizalmat a védekezés módszerei iránt.

2022. január 07. 15:06
null

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) személyiségi jogok megsértése és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt jogi eljárásokat kezdeményez Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel szemben – jelentették be. Az NNK pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az országgyűlési képviselő csütörtökön közzétett Facebook-bejegyzésében azt állította, hogy „feljelentést tett hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt”, és a bejegyzésben e mondatok után az országos tiszti főorvos

– Müller Cecília – fényképét tette közzé.

„Ebből a szövegkörnyezetből és közlésből egyenesen következik, hogy az országos tiszti főorvost azonosítja az ismeretlen tettes személyével” – írták. Közölték, hogy az NNK és az országos tiszti főorvos az oltóanyagok forgalomba hozatali engedélyeinek kiadásában – a hatályos jogszabályok értelmében – nem engedélyező hatóság. Az engedélyező hatóság a kínai és orosz oltóanyag forgalomba hozatali engedélyét a jogszabályi előírások alapján adta ki, amely alapján az alkalmazásuk történt és történik – tették hozzá.

A népegészségügyi központ szerint Hadházy Ákos nyilvános bejegyzése „szakmai hozzá nem értése és rosszhiszeműsége miatt” lejáratja a Nemzeti Népegészségügyi Központot – amelynek egyik közfeladata a járványügyi védekezés –, és ezzel a lakosságot szándékosan félrevezeti. Az NNK szerint e magatartásával Hadházy Ákos közvetlenül és súlyosan veszélyezteti a járványügyi védekezést, megkérdőjelezi a védekezésben részt vevő szakemberek szakmai hitelességét, aláássa a közbizalmat a védekezés módszerei iránt, „ilyen és hasonló megnyilvánulásaival az oltásellenes mozgalmat erősíti”. Azt írták: az országgyűlési képviselő „nemtelen támadása

A Magyarországon alkalmazott valamennyi oltóanyag hatékony és biztonságos – hangsúlyozta az NNK.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. január 09. 07:47
Hadházynak már rég dutyiban lenne a helye. Nem tudom még meddig kell várni arra, hogy oda kerüljön ahová való.
fogas paduc
2022. január 08. 08:46
Helyes! Már látom, miként fogja összekéregetni a büntetést. Remélem, hogy azt a 60-70 millió HUF-t a kovid árváknak adják.
1Szkeptikus
2022. január 07. 22:13
X
matykox
2022. január 07. 21:03
Egy ostoba kártékony féreg ez a hadházy. Jól fenéken kéne rúgni. Bandázs nálkül, a Vár fokán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!