Őszintén vall megtéréséről a Petőfi Rádió korábbi főszerkesztője

2022. január 25. 12:28

Horváth Gergely egy református közösségben „lelt otthonra”.

2022. január 25. 12:28
null

„Éveken át kudarcok szegélyezték Horváth Gergely rádiós műsorvezető életét, mígnem 33 éves korában hatalmasat fordult vele a világ: megtért, és ahogyan ő mondja, egy református közösségben lelt otthonra” – olvasható a reformatus.hu-n. A Petőfi Rádió korábbi főszerkesztője egy eddig csak kevesek által ismert arcát mutatta meg a kamerák előtt.

Évtizedeken át tartó sikertelen útkeresés, szakmai és magánéleti kudarcok után úgy érezte, zsákutcába futott az élete – erről is őszintén vall Horváth Gergely rádiós műsorvezető, aki 16 évvel ezelőtt a hitben ismerte fel a kiutat. A médiaszakember végül egy református közösségben találta meg a helyét. Most, bő másfél évtizeddel a történtek után a református egyház felkérésére vállalta, hogy beszél az idáig vezető útról.

Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lauder Stenonis..
2022. január 26. 11:57
Viccesek a keresztény antiszemiták. Csak azt nem értem, hogy lehet valaki egy olyan vallásnak a követője, ahol az istenük, az istenük anyja és az apostolaik nagy része is zsidó volt. Úgy, hogy közben utálja a zsidókat. ceterum autem censeo 0rbán Viktor hazaáruló.
Fehér Agyar
2022. január 26. 10:02
Nem úgy kellene bemutatni a kereszténységet, mint valamiféle lúzerek gyülekezetét, ahogy például ez a nem túlságosan jóképű és nem túlságosan férfias fiatalember (finom akartam lenni) demonstrálja. Korábbi magánéleti és szakmai sikertelenségének az oka biztos vagyok benne, hogy nem a vallásgyakorlás hiánya volt, mint ahogy mostani boldogulásának sem az, hogy elkezdett templomba járni. Egyszerűen csak beleesett a mézesbödönbe a vak szerencse kegye folytán. Adjon érte hálát Istennek, és próbáljon meg képmutatás nélküli hitben élni
annamanna
2022. január 25. 23:02
Nekem tetszett, szerintem őszinte, és mindenkinek ajánlom, hogy kövesse a példáját.
Öreg
2022. január 25. 15:04
Az előttem szólókhoz: Hívő református ember /remélem, ez a többi felekezetben is így van/ nem fogadhatja el a mai liberalizmust, ahol emberi jogokká avatják a bűnöket, mert a mai liberális embernem fogadja el az Isteni törvényeket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!