Novák Katalin: Tőlünk nyugatra keveset ismernek a magyar szellemből

2022. január 24. 10:36

Az államfőjelölt szerint erősíteni kell a magyar öntudatot.

2022. január 24. 10:36
null

A Magyar Nemzet hétfői tudósítása szerint Novák Katalin a szombati ünnepi beszédében Sopronban azt mondta, hogy a magyaroknak két születésnapjuk is van: augusztus 20-án az országét, a magyar kultúra napján a nemzetét ünnepeljük.   

A magyar kultúra napján nem kizárólag a magyar műveltség nagyjaira emlékezünk. Ma ünnepeljük azt, ami az egyetemesből magyarrá lett, és azt is, amivel a magyar művészek, gondolkodók, írástudók építették az európai kultúrát” – hangoztatta az államfőjelölt.     

Ne engedjük veszni azt, ami a Nyugatban a miénk is”

Beszédében a politikus a családok és a nemzeti identitás fontosságát, a magyar kultúra éltető erejét és sokszínűségét hangsúlyozta. Azt mondta, hogy ezen a napon mindennapi életünk és magas kultúránk találkozását is ünnepeljük.

Az államfőjelölt szerint nemzeti imádságunk nem engedi, hogy kisszerű ideológiai küzdelmekben bárki kisajátítsa.  Novák Katalin arról is beszélt, hogy tőlünk nyugatra keveset ismernek a magyar szellemből. Azt mondta, hogy erősíteni kell a magyar öntudatot. Közép-Európa „más nemzeteivel együtt küldetésünk, hogy ne engedjük veszni azt, ami a Nyugatban a miénk is”.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnökség/Kékesi Donát

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mykee
2022. január 24. 13:42
Vajon mit tart a fidesz magas kultúrának amiről Novák beszél? A pálinkázós disznóvágást amivel Orbán felülmúlhatatlan sikereket arat a facebookon? Vagy azokat a költőket írókat akik jórészt baloldaliak voltak vagy azokat a másod harmadvonalbelieket akiket az elmúlt egy két évben próbálnak felmagasztalni?
Aupa Atleti
2022. január 24. 13:23
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Magyar_porn%C3%B3sz%C3%ADn%C3%A9szek magyar szellemből keveset, a magyar TEST-ből...punci, fasz...annál többet..
Aupa Atleti
2022. január 24. 13:12
"tőlünk nyugatra keveset ismernek a magyar szellemből.", de a magyar pornóból annál többet... Gattyán Gyuri, Kovi és a sok nagy karriert befutott művésznők-- "a magyar pina világmárka, az egész földön nincs párja.." https://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Magyar_porn%C3%B3sz%C3%ADn%C3%A9szek
dakotasámán
2022. január 24. 13:06
" Novák Katalin arról is beszélt, hogy tőlünk nyugatra keveset ismernek a magyar szellemből." hát ja. gondolom a skandinávok pl igazán sajnálják, hogy a mindent átható korrupciót, mint a magyar szellem egyik termékét nem ismerik. katrina, de tényleg, komolyan gondolod ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!