Magyarországon állt meg a szlovák szellemvonat

2022. január 12. 19:34

Huszonöt kilométer után, Magyarországon tudták csak megállítani a Kassa mellett elszabadult szlovák tehervonatot.

2022. január 12. 19:34
null

Hétfő este a Kassához tartozói bárcai állomásról átgurult egy mozdonyvezető nélküli tehervonat, és csak 25 kilométerrel messzebb, a magyarországi Zsujtánál sikerült megállítani – írja az Új Szó. A szerelvény a hidasnémeti állomáson elvágta a váltót, majd tovább gurult Abaújszántó felé, végül Zsujtánál állt meg. Személyi sérülés nem történt.

A 22 kocsiból álló szerelvény a szlovák Cargo céghez tartozott, ahol belső vizsgálatot indítottak az eset miatt.

„2021. január 10-én, hétfőn az esti órákban a Pn 49720 (ZSSK CARGO) számú szerelvény a bárcai pályaudvarra tartott a Petrolsped Slovakia, s.r.o. megbízásából. Mivel az enyickei (Haniska) pályaudvarra tartó szerelvény mozdonyát a behozatal során le kellett váltani, a szerelvényt a bárcai pályaudvarnál lekapcsolták, melynek következtében a másik mozdony megelőzte a szerelvényt. A művelet során a Petrolsped Slovakia mozdonyvezetőjéhez tartozó vonatszerelvény önkényesen elindult. Az incidens miatt belső vizsgálatot indítottunk” – nyilatkozta az Új Szónak Silvia Kuncová, a Cargo szóvivője. 

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2022. január 13. 15:46
Minden tehervonat-út Zsujtára vezet!!
juz3r
2022. január 13. 13:43
Anno réges-régen jöttünk haza egy Fradi meccsről, Győrből. Véletlenül nem a mentesítő vonatra szálltunk fel a haverral, hanem egy "rendes" vonatra. Az előbb indult, de Tatabányánál jelezte nekünk a kalauz, hogy nyugodtan szálljunk át a Fradi szurkolóknak szánt vonatra, ha megjön, mert a mentesítő vonatnak van elsőbbsége, hamarabb fog megérkezni Kelenföldre. Várjuk a vonatot, erre jön az állomás irányító, hogy baj van, mert a szurkolók felmásztak Tatánál a mozdonyra, megütötték a mozdonyvezetőt, majd átvitték az egész vonatot egy holtvágányra... Nem volt véletlenül Kassán jégkorong mérkőzés, ahol a zöldek vendégeskedtek? :)
Csomorkany
2022. január 13. 12:20
Önkényesen elindult? Jól meg kell büntetni! Indulgatunk? Indulgatunk?
ujujuj
2022. január 13. 11:16
Igenis van vonatbűnözés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!