Euractiv: Az Európai Bizottság megvédi biztosát, Várhelyi Olivért

2022. január 14. 15:13

Cseh Katalin kezdeményezésére harminc európai parlamenti képviselő kért vizsgálatot a bővítésért felelős EU-biztos ellen, amiért szerintük asszisztált a boszniai szerb erők szeparatista törekvéseihez.

2022. január 14. 15:13
null

Az Európai Bizottság a jelek szerint azután is kiáll Várhelyi Olivér mellett, hogy Cseh Katalin, a Momentum képviselőjének kezdeményezésére harminc európai parlamenti képviselő levélben kért vizsgálatot a bővítésért felelős EU-biztos ellen, amiért szerintük közvetve asszisztált a Milorad Dodik vezette boszniai szerb erők szeparatista törekvéseihez – számolt be róla az Euractiv.com.

A portál értesülései szerint az EU-tagállamok hétfői, a Nyugat-Balkánt érintő kérdésekkel foglalkozó szakértői szintű egyeztetése során a német delegáció tájékoztatást kért az EU diplomáciai szolgálatától a lehetséges további lépéseket illetően, és a Milorad Dodikot sújtó szankciókat szorgalmaztak, amit diplomáciai források szerint – Orbán Viktor miniszterelnök korábbi nyilatkozataival összhangban – egyedül Magyarország ellenzett. Több megfigyelő is felhívta a figyelmet a korábban Magyarország EU-nagykövetként szolgáló Várhelyi Olivér és az Orbán-kormány közötti kapcsolatokra, de a bővítési biztos ismételten visszautasította, hogy a magyar kormány érdekeit szolgálná – írta az Euractiv.

(Fotó: Fotó: MTI/EPA/Malton Dibra)

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. január 15. 11:02
Lett-e következménye az alaptalan rágalomnak? Egyes kiválasztottak folyamatosan rágalmazhatnak, következmények nélkül?
konfucius
2022. január 15. 07:47
Valaki verje már pofán egy sikátorban. Legyen egyértelmű, hogy miért kapja, és hogy kaphat megint, ha nem hagyja abba. Mit képzel, hogy a saját országát támadja? Száműzni nem lehetne?
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2022. január 14. 22:08
Aha, gondolom akkor is kurvára megvédte mikor szándékosan beosztották minden karácsonykordolgozni az aljas geci brüsszeli férget ügyeletes bizottságinak minden egyes karácsonyra, nehogy a családjával tudja tölteni és megtagadták minden kérését hogy áthelyezze vagy csak elcserélje egy alkalommal is másra. Ilyen aljas, sunyi kis szívatásokkal operál az EU mint egy vérig sértett téeszelnök vagy egy fújtató kövér mancika titkárnő. És ez akar állítólag világbirodalom lenni
Vakfolt
2022. január 14. 21:39
Eza csekatalin egyre nagyobb hazaáruló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!