A médiaszövetség támogatja a baloldal által megtámadott szerzőnket

2022. január 08. 20:25

Elsőként áll ki a MNMSZ Veszprémy László Bernát mellett, akit azért támadott meg a baloldali média, mert felhívta a figyelmet: Márki-Zay Péter több közleménye sérti a zsidóságot.

2022. január 08. 20:25
null

Amint arról korábban Veszprémy László Bernát a Mandineren beszámolt, feljelentették a Times of Israel című angol nyelvű izraeli portálnál. „Legyőzze-e egy homofób és antiszemita politikus Orbán Viktor magyar miniszterelnököt?” címmel közölt cikket az oldalon, amelyben sorra vette Márki-Zay Péter azon közléseit, amelyek a szerző szerint sértik a zsidóságot. A feljelentés következményeképpen az izraeli lap törölte Veszprémy cikkét, a baloldali fősodratú és közösségi média pedig egyszerre indított támadást az újságíró ellen. A közösségi médiában a lakáscímét is közzétette egy hozzászóló, és a szerző elleni tettlegességre buzdította az olvasókat.

Szerzőnk véleményét a kialakult helyzetről IDE kattintva olvashatják.

kattintva olvashatják.

A Magyar Nemzeti Média Szövetség (MNMSZ) elsőként áll ki Veszprémy László Bernát mellett. A szervezet szolidaritásra buzdító felhívást tett közzé, amelyben így ír a történtekről: „Úgy véljük,

ez a feljelentés azért is érthetetlen, mert Veszprémy László Bernát írása csak közismert tényeket sorakoztatott fel cikkében,

hogy azok alapján vonjon le következtetést: felsorolta, hogy hány antiszemita politikussal fotózkodott és dolgozott már együtt Márki-Zay Péter miniszterelnökjelölt. Szóvá tette továbbá azt is, hogy Márki-Zay ezenkívül olyan fotót posztolt a Pegasus-botrányt követően Orbán Viktorról, amelyen egy menóra állt – s egyben tárgyilagosan jelezte azt is, hogy ezzel az üzenettel szemben annak idején Frölich Róbert főrabbi is felszólalt már.” 

A felhívásban olvashatjuk továbbá: 

s mélységesen egyetért azzal, hogy a meghurcolt holokauszt-kutató az őt fenyegető kommentek és üzenetek alapján minden szükséges jogi lépést megtesz. Szövetségünk egyetért Veszprémy László Bernát helyzetértékelésével abban is, hogy a Márki-Zay Péter általa vélelmezett antiszemitizmusáról a figyelmet elterelni próbálva egy jól kiépült nemzetközi újságírói hálózat gombnyomásszerű akciója mutatta most meg leplezetlen formában magát, amely sajnálatos módon céljai elérése érdekében még a hazai antiszemita szélsőségesekkel is kész kollaborálni.” A szervezet szerint az ügy az egész magyar újságíró társadalomé, ezért kéri annak együttérzését. 

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség az ügy kapcsán egyszersmind szolidaritási felhívással fordul a teljes magyar újságíró-társadalomhoz. 

Arra kérünk minden, a cenzúrát elítélni kívánó kollégánkat, hogy emelje fel a szavát a Veszprémy László Bernátot ért otromba cenzúra, valamint az ezt követő uszító kampány ellen. Kérünk mindenkit, aki szolidaritási felhívásunkat támogatja, írjon támogatását jelezve levelet nekünk neve és munkahelye megnevezésével a [email protected] címre. A támogatók listáját időről időre közre fogjuk adni honlapunkon (nemzetimediaszovetseg.hu). Jogi személyek (szervezetek) esetében magától értetődően így járunk el, természetes személyek esetében viszont a támogató nevét csak akkor adjuk közre, ha ehhez levelében külön is, kifejezett hozzájárulását adja” – áll a közölt szövegben.

Fotó: YouTube

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2022. január 09. 19:39
A háború béke, a rabszolgaság szabadság, a tudatlanság erő, a zsidó becsmérlés leleplezése rágalmazás, a ballib kompatibilis Orwellisztánhoz.
llnnhegyi
2022. január 09. 11:42
Szia Sulammit! -:))) Itt vagyok STOP Vaarlak STOP Helyzet van STOP Tiiltja a napot STOP Csoe! STOP
istvanpeter
2022. január 09. 10:43
Az előszóban mondjunk csak annyit, hogy a Márki-Zay egy féleszű kretén.
amca
2022. január 09. 08:49
Qurcsány palotapincsije,akit Márkizaypéternek hívnak,ősszevissza beszél. Szidja a keresztényeket ,zsidókat,cigányokat,magyarokat,szavazókat,még etsait is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!