Jakab Péter Márki-Zayról: Ő nem leváltotta, hanem vezeti az ellenzéket

2022. január 24. 20:57

A 444 meg butaságokat ír, a Jobbik pártelnöke szerint.

2022. január 24. 20:57
null

Jakab Péter Jobbik-elnök volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának hétfő esti vendége.

Úgy értesült a 444, hogy bár próbáltak barátkozni, de most sem esznek egymás tenyeréből Márki-Zay Péterrel, sőt, gyakorlatilag beszélőviszonyban alig vannak. Mi ebben az igazság?” – kezdte meg Rónai Egon.

 – fejtette ki vendége, Jakab Péter, a Jobbik elnöke. A pártelnök elmondta, hogy azt a nézeteltérést, „ami volt, azt kibeszéltük, elsimítottuk”.

Márki-Zay Péterről

A Jobbik pártelnöke kifejtette a baloldal miniszterelnök-jelöltjével való kapcsolatát. A műsorvezető azon kérdésére, hogy „mi az amiben sikerült előre lépni kettejük vitájában? Mi az ami elrendeződött?”, így válaszolt: 

„Lényegében az, hogy próbálja megtalálni mindig az ellenzéki pártokkal a közös hangot.

Ezt az ellenzéket most kell győzelemre vezetni.” Kifejtette, hogy „a tizennyolcasok hibáztak. Ott mindenki győzelmet kiáltott”. Mint megírtuk, októberben még azt jelentette be Márki-Zay Péter, hogy leváltotta az ellenzéket. Jakab Péter emellett elmondta, hogy „a számok nem ezt igazolták. Ez egy társasjáték, ami egyedül nem megy. Most, 2022-ben végre egy az egy ellen állunk fel.”

kapcsolódó

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség (VIDEÓ)
Gyurcsány szövetségese akkor sem alakíthatna konzervatív kormányt, ha akarna. De nem is akar. Itt a Mandiner Reakció első része! Bővebben is érdekel...

Gyurcsány szövetségese akkor sem alakíthatna konzervatív kormányt, ha akarna. De nem is akar. Itt a Mandiner Reakció első része!

A Jobbik szerepéről és az LMBTQ-ról

A pártelnök kifejtette, hogy „a Jobbiknak meg kell mutatni a saját arcélét, de nem biztos, hogy erre most van itt az idő.” Elmondta, hogy „az ellenzéki pártok jelentős része a melegjogokat sokkal szélesebben értelmezi mint ahogy azt a Jobbik, lásd például a melegházasságok engedélyezése vagy nem engedélyezése.” Ebben van megállapodásuk? – tette fel a kérdést Egon.

„Nyilván a többi párt szeretné a melegházasság mellett letenni a voksát, mi pedig azt mondtuk, hogy elegendő az, hogy ha egy bejegyzett élettársi viszonyt rendelkezésre bocsátunk. [...] A melegpárok vonatkozásában az örökbefogadást én nem tudom akceptálni. A gyermek számára legideálisabb közeg az az, hogyha van egy apa és van egy anya” – fejtette ki a Jobbik elnöke. Azzal kapcsolatban, hogy az ellenzéki pártok többsége elfogadta-e a Jobbik álláspontját, a pártelnök megfogalmazta az ellenzék jelenlegi kvintesszenciáját:

Nyitókép: ATV

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roughneck
2022. január 25. 14:33
"Ez egy tarsasjatek, ami egyedul nem megy." Ami nektek csak egy jatszma, amit meg akartok minden aron nyerni kisbaratom, az nekunk a puszta eletunkrol szol. A szo szoros ertelmeben az eletunk a tet! Ez az, amit ti a szellemi es erkolcsi kvalitasotokkal keptelenek vagytok felmerni.
DonCiccio
2022. január 25. 09:54
Fel vörösök, proletárok, Csillagosok, katonák,..... ....világot megváltó szabadság, Zászlaját fújja a szél. Éljenek a leninisták, És a nemzetköziség!
DonCiccio
2022. január 25. 09:50
Ez a Peti de mosolygós, de vidám, közvetlen és nyitott !
olajfa1
2022. január 25. 08:57
Az biztos hogy MZP egy bohóc a sok bohóc ellenzéki között!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!