Varga Judit: Az egyetemi modellváltás szabadságot és felelősséget jelent

2022. január 18. 07:20

Kijelentette, „ennél fantasztikusabb dolog kevés történt az elmúlt 50-100 évben a magyar egyetemekkel”.

2022. január 18. 07:20
null

Az egyetemi modellváltás szabadságot és felelősséget jelent; „ennél fantasztikusabb dolog kevés történt az elmúlt 50-100 évben a magyar egyetemekkel” – jelentette ki az igazságügyi miniszter hétfőn, Budapesten. Varga Judit, aki a Miskolci Egyetem (ME) kuratóriumának elnöke is, a The future is in your hands – Európa jövője a fiatalok kezében című kerekasztal –beszélgetésen arról beszélt, hogy az olyan egyetemek, mint az ME, a modellváltásnak köszönhetően még jobban meg tudják tölteni tartalommal regionális felelősségüket. A ME kuratóriuma tagjainak személyes elköteleződése a katalizátora a modellváltásnak. Annak során az egyetem egész campusa 21. századi formát fog ölteni – közölte.

A tárcavezető az Európai Unió és Magyarország viszonyára utalva szólt arról, hogy

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke folyamatosan a baloldali többségű Európai Parlamentnek (EP) akar imponálni.

„Az EP folyamatosan nyomás alá fogja helyezni a nem liberális mainstremhez tartozó országokat” – fogalmazott Magyarországra is utalva Varga Judit, majd megjegyezte, hogy ezt tudni kell kezelni.

Az igazságügyi miniszter a kerekasztal-beszélgetésen továbbá kitért arra is, hogy fontos megfelelő formában „becsatornázni” a fiatalok érdekeit, felvetéseit a jogalkotásba. Közölte azt is, hogy Magyarországnak az Európa jövőjéről szóló konferencia-sorozathoz való hozzájárulásai „dobogós helyen vannak”, ami jelzi, hogy az ország elkötelezett az EU jövője iránt.

Varga Judit a többi között úgy értékelt, hogy a liberális mainstream okozta „káoszban” az örök dolgokhoz kell visszanyúlni. „Én csak a családokban, a nemzeti identitásban, csak a gyökerekben látom a megoldást” – fogalmazott a miniszter.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
márkinemkell
2022. január 18. 10:00
Szerintem nincs nagy baj a Fidesszel, van tervük, koncepciójuk és tudnak küzdeni is érte, - ez jó, de csak akkor nyerhetnek szerintem, ha mielőbb csatlakoznak az Európai Ügyészséghez, mert gondolom bizonyítani kell a választások előtt, hogy közük nincs a korrupcióhoz és egyebekhez. Ebben nekünk, választóknak is biztosaknak kell lennünk, hogy helyes döntést hozhassunk.
Szittya66
2022. január 18. 09:56
Nem értek hozzá, de mivel a libsik visítanak miatta, biztos, hogy jó döntés volt!
Robur
2022. január 18. 09:36
Ja, átjátsszátok a haveroknak.
mucsay
2022. január 18. 09:34
hiába, ha ugyanaz a brancs visz őket az mma támogatja a faktorterminált. az nka is. áprilisban még leszavazok a fideszre, de aztán vége, elegem volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!