Elúszott a baloldali népszavazás: legalább 250 ezret akartak, végül csak 235 ezer aláírást gyűjtöttek össze a baloldali pártok

2022. január 20. 18:01

Az ígértnél lassabban és kevesebb aláírás jött össze. Összefoglalónk!

2022. január 20. 18:01
null

Végül csak 235 ezer aláírást sikerült összegyűjteniük – jelentette be a baloldal miniszterelnök-jelöltje közösségi oldalán csütörtökön, Karácsony Gergely társaságában.

Márki-Zay Péter közölte, a két népszavazási kérdésben 235 ezer aláírást gyűjtöttek össze.

Egy hónap csúszás, és kevesebb aláírás lett a mérleg

Mint arról lapunk is beszámolt, Karácsony Gergely 2021. december 8-án úgy fogalmazott közösségi oldalán, hogy „még az idén összegyűjtünk 200 ezer aláírást, hogy véleményt mondhassunk a jövőnkről”. A Karácsony által bejelentett vállaláshoz képest azonban még január középén is 170 ezer aláírásnál tartottak országosan a baloldali pártok – jelentette be egy január 14-i sajtótájékoztatón Orosz Anna (Momentum) az Index tudósítása szerint.

Az aláírásgyűjtésben részt vevő pártok mozgósítását követően végül 235 ezer aláírást sikerült összegyűjtenie a baloldali pártoknak, amelyet Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely közösen, egy kevesebb mint 5 perces videóban jelentett be a legnépszerűbb közösségi oldalon.

Elemző: Ehhez is több mint egy hónap kellett, ami nagyon gyenge teljesítmény

Deák Dániel közösségi oldalán reagált a baloldali pártok „eredményhirdetésére”. Mint fogalmazott: „ehhez is több mint egy hónap kellett, ami nagyon gyenge teljesítmény”. Az elemző ugyanis még egy korábbi bejegyzésében emlékeztetett:

Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Deák Dániel bejegyzésében hozzátette: „a baloldali népszavazásból így már biztosan nem lesz semmi, hiszen ahhoz, hogy április 3-án lehessen tartani, legkésőbb vasárnap ki kéne hirdetni (70 nappal az időpont előtt lehet legkésőbb), miközben még le sem adták az aláírásokat. Így egyszerűen fizikai képtelenség megtartani a választással egyidőben”.

– összegezte az elemző.

Kapcsolódó

Szánthó Miklós: A baloldal kifutott az időből a népszavazással kapcsolatban

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint a baloldalon nem ismerik a szabályokat vagy azokat nem veszik komolyan. Erről ide kattintva olvashat bővebben!

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 324 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iIonah
2022. január 21. 10:14
Rosszul láttad a tizedes vesszőt, mert az bizony 4.7 millió volt. Viktor reszkethet.
enes
2022. január 21. 09:26
Már megint hazudtok! 470 ezer aláírás gyűlt össze az ellenzék népszavazásához a két lapon összesen. --------------------- Igaz, de akkor 400 000 szükséges
Dezsőke
2022. január 21. 09:21
LEGALÁBB 15-20 ÉVRE VISSZAMENŐLEG AZ ÖSSZES KORRUPCIÓS SZÁLAT, KÖTŐDÉST KI KELL VIZSGÁLNI, FEL KELL GÖNGYÖLÍTENI A POLITIKUSOKNÁL ÉS MINDEN MÁS ÉRINTETTNÉL. LÉTRE KELL HOZNI A NEMZETI KORRUPCIÓELLENES ÜGYÉSZSÉGET, HIVATALT (CIVILEK ÉS ELLENZÉKIEK, FÜGGETLENEK BEVONÁSÁVAL. EZ A TESTÜLET NEM TARTOZHAT A FŐÜGYÉSZSÉGHEZ - ÖNÁLLÓ SZERVEZET, MELY FÉLÉVENTE NYILVÁNOSAN BESZÁMOL. A KORRUPCIÓS BŰNCSELEKMÉNYEK BÜNTETÉSI TÉTELEIT MINIMUM KÉTSZERESÉRE, VAGY INKÁBB HÁROMSZOROSÁRA KELL FELEMELNI TELJES VAGYONELKOBZÁS TERHE MELLETT. A MENTELMI JOGOT MEG KELL SZÜNTETNI, MIVEL A BŰNÖZÉS MELEGÁGYA. POLITIKUS ESETÉBEN A LEMONDÁS NEM HELYETTESÍTHETI A BÜNTETÉST. KORRUPCIÓ ESETÉN A POLITIKUSOK ÉLETFOGYTIGLANI BÖRTÖNBÜNTETÉSE LEHETNE ELRETTENTŐ. A DIGITÁLIS KORMÁNYZÁST (RÉSZLEGESEN) BE KELLENE VEZETNI - VALAMENNYI BEJÖVŐ PÉNZ, MÁS ESZKÖZÖK NYILVÁNOS NYOMON KÖVETHETŐSÉGÉT BIZTOSÍTVA. A PÁLYÁZATI RENDSZERT RÉSZLETESEN KELLENE SZABÁLYOZNI, AZ ELLENŐRZÉS LEHETŐSÉGEIT KIDOLGOZNI. A PÁLYÁZATOK KIÍRÁSA NEM LEHET "VALAKIRESZABOTT". A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSBA FÜGGETLENEK, CIVILEKET ÉS ELLENZÉKIEKET IS BE KELL VONNI. A TÖRVÉNYALKOTÁS NEM TÉRHET EL "ÁLTALÁNOS NEMZETI ERKÖLCSI ÉRTÉKREND ÁLTAL" SZABÁLYOZOTT FELSŐBB SZINTŰ TÖRVÉNYEKTŐL, NEM LEHET A JOGTALAN ELŐNYSZERZÉS, "TÖRVÉNYESÍTETT - JOGTALAN" ,- "JOGTALANUL TÖRVÉNYESÍTETT "ELTULAJDONÍTÁS, MUTYIZÁS, ROKONI KAPCSOLATOK JOGTALAN ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSE, KORRUPCIÓ ESETLEG MÁS ELŐNYÖK, ÉRDEKEK ESZKÖZÉVÉ TENNI. GAZDASÁGI, POLITIKAI, KULTURÁLIS ÉS MINDEN MÁS TERÜLETEN A KORRUPCIÓ MEGELŐZŐSÉNEK ÉS SZANKCIÓINAK TÖRVÉNYEIT MEG KELLENE HOZNI ÉS AZOKAT MEGFELELŐ SZIGORRAL ÉS KÖVETKEZETESSÉGGEL ALKALMAZNI. A KORRUPCIÓS ÜGYEK FELTÁRÁSA VISSZAMENŐLEGES VIZSGÁLATA ELENGEDHETETLEN. MAGYARORSZÁGNAK MEG KELL TISZTULNIA. A LOPÁS, VAGY KORRUPCIÓ NEM NEMZETI SPORT, NEM ÜGYESSÉGI VERSENY, NEM SIKK, NEM KIVÁLASZTOTTAK JÁTÉKA, NEM A MEGGAZDAGODÁS LEHETSÉGES ÚTJA, HANEM SÚLYOS BŰNCSELEKMÉNY. MAGYARORSZÁGNAK ÚJRA TISZTÁNAK, KORRUPCIÓTÓL MENTESNEK KELL LENNIE. EL KELL JUTNUNK A KORRUPCIÓ ÉS JOGTALAN ELTULAJDONÍTÁS ELÍTÉLÉSÉIG, A TISZTESSÉG, A BECSÜLET, A TÖRVÉNYESSÉG, A REND TISZTELETÉIG.
Krupp Skya
2022. január 21. 08:29
Azért lett 470.000 aláírás, mert Karácsony meghirdette: Minden ÁVH-s hozzon magával még egyet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!