Azbej Tristan: Kétfrontos támadás zajlik a kereszténység ellen!

2022. január 02. 15:34

Az államtitkár szerint a migrációval megjelenő szélsőséges iszlamizmus mellett a szélsőséges liberalizmus már a keresztények alapvető jogait is eltörölné.

2022. január 02. 15:34
null

A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkára a  Magyar Nemzetnek adott interjújában többek között arról beszélt:

a Hungary Helps programot már az indulása óta heves támadások érik a baloldal részéről.

„Mi értelme van a külföldi segítségnyújtásnak, miközben itthon is lenne mire költeni a pénzt, lásd egészségügy, oktatás stb.” – tette fel a kérdést az államtitkár, aki a kritikákra válaszul úgy fogalmazott: a baloldal azért támadja a programot, mert ők bevándorláspártiak. Hangsúlyozta: a Hungary Helps program nem csupán a magyar társadalom körében népszerű, de nemzetközi viszonylatban is elismert és példaértékű.

„A hazai baloldal – látva a program sikerességét – a legkülönbözőbb módokon próbálja hitelteleníteni a küldetésünket, hiszen az európai baloldal célja migránsokkal betelepíteni Európát, megváltoztatni lakosságát, kultúráját, lebontani a nemzetállamokat” – fogalmazott, hozzátéve: ha a Gyurcsány–Bajnai–Márki-Zay-féle baloldal kerülne hatalomra, hazánkból is bevándorlóországot csinálnának. 

A migrációval a kibocsátó országok sem járnak jól

Ők a migránsok integrációját támogatják, nem azt, hogy az anyaországban segítsünk nekik, ahol a baj van. Jogos kérdésfeltevés, hogy miért szolgálja a magyar emberek érdekét az, hogy külföldön, egy nemzetközi segítségnyújtási programban pénzt áldozunk a közösségek megmaradására. Ez a téma nem mindenkit érint meg, nem mindenki érez szolidaritást, ha például közel-keleti, üldözött keresztény közösségekről van szó. Éppen ezért fontos beszélni arról hogy azzal, hogy mi közösségek megmaradását szolgáljuk, a magyar emberek biztonságpolitikai és anyagi érdekét is szolgáljuk. A migránsok befogadása ugyanis nemcsak kockázatosabb, de költségesebb is, mint a helyben maradás támogatása – fogalmazott.

Azbej Tristan szerint abból az összegből, amiből egy Magyarországra betelepülő migráns családnak fel lehet építeni egy házat, a Hungary Helps keretében a Közel-Keleten öt, Fekete-Afrikában pedig tíz házat tudnak felépíteni. „Ezért az, aki a migrációt támogatja a Hungary Helps modelljéhez, vagyis a helyben maradás modelljéhez képest, a magyar emberek zsebéből akar pénzt kihúzni” – magyarázta Azbej Tristan. Szerinte az illegális bevándorlók egy része

biztonsági kockázatot jelent a befogadó társadalmak számára, ahol ráadásul rendre párhuzamos társadalmak alakulnak ki.

Eközben a kibocsátó országok sem járnak jól, hiszen az elvándorlás következtében nem maradnak olyan fiatalok, akik újjáépíthetik saját hazájukat.

Kétfrontos támadás a kereszténység ellen

Azbej Tristán szerint az európai, nyugati kereszténységre két típusú veszély leselkedik. Az egyik a migrációval együtt megjelenő szélsőséges iszlamizmus, amely egyre több és egyre súlyosabb terrorcselekményeket eredményez Európában. A másik – amit nevezhetünk szélsőséges liberalizmusnak, militáns ateizmusnak vagy a mostanában egyre agresszívabb woke-kultúrának – nemcsak a keresztény kulturális alapjainkat támadja,

de egyre erőszakosabban próbálja kiszorítani a keresztény értékeket, hívőket és hivatkozásokat a közéletből.

„Ők most már azzal kísérleteznek, hogy a keresztények alapvető emberi jogát, a vallási és lelkiismereti szabadsághoz való jogot korlátozzák” – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Benedek Zsolt
2022. január 02. 23:04
TRISTAN ! FONTOS AMIT CSINÁLSZ. BOLDOG ÚJÉVET ! https://lh3.googleusercontent.com/-nJ_f-QklXK0/YGT1ESN75nI/AAAAAAAAAbk/HytppNhdUGgwGqEdbsyNNeJBgh9uyNtBQCLcBGAsYHQ/image.png
celoke
2022. január 02. 21:47
"Azbej Tristan: Kétfrontos támadás zajlik a kereszténység ellen!" Nagy bukás lesz ebből mind a balliberális diktatúrának, mind a szélsőséges iszlámnak. Legkésőbb az utolsó ítéletkor, de van egy sejtésem, hogy előbb is. Aki ugyanis a híveket, egyházakat támadja, az Krisztust támadja. Csakhogy aki ezt teszi, fejjel rohan a falnak. Mert olyan sokkal erősebbel kezdett ki, akinél erősebb nincsen. Ráadásul aki Krisztus népét támadva a Sátán oldalára állt az rossz lóra tett, a veszteshez pártolt. Vele együtt fog bukni is.
Kiscsillag
2022. január 02. 20:12
Utolsó időket éljük... Most kell a Fideszre szavazni, hogy biztosítsuk, hogy jó oldalon, a keresztény hitben maradunk.
annamanna
2022. január 02. 20:08
Ismétlem magam, nem leszek túl szofisztikált: MIÉRT NEM AZ EGYHÁZAK SEGÍTIK A BAJBAN LEVŐ HITTESTVÉREKET? MI KÖZE VAN MINDEHHEZ AZ ÁLLAMNAK? AZ ÁLLAM NEM JÉZUS KRISZTUS TESTE, LEGFÖLJEBB ANNAK HAZUDHATJA MAGÁT, hogy az az adófizetők pénzének talányos helyekre történő átjátszásával magát "erényes"-nek mutassa be, mintegy világi bűnbocsátó cédulákat gyűjtve meneküljön az ítélettől. Eközben mit művel az egyház? Úgy mégis? Ezeknek a veszélyes helyeknek mire volna szükségük? PÉNZRE? MERT PÉNZTŐL BÁRKI IS MEGTÉR? AKKOR JÉZUS MIÉRT NEM PÉNZT DOBÁLT LE A MENNYBŐL? VAGY AZ APOSTOLOK MIÉRT NEM PÉNZT SZÓRTAK A NÉP KÖZÉ? Sőt ezt mondták: Csel 8,20-24 De Péter monda néki: A te pénzed veled együtt veszszen el, mivel azt gondoltad, hogy az Istennek ajándéka pénzen megvehető. Nincsen néked részed, sem örökséged e dologban, mert a te szíved nem igaz az Isten előtt. Térj meg azért ezen gonoszságodból, és kérjed az Istent, ha talán megbocsáttatik néked szívednek gondolatja. Mert látom, hogy te keserűséges méregben és álnokságnak kötelékében leledzel. Felelvén pedig Simon, monda: Könyörögjetek ti énérettem az Úrnak, hogy semmi azokból, a miket mondtatok, reám ne jőjjön. Szóval nem pénzre van szükség, hanem MISSZIONÁRIUSOKRA! Hosszú évszázadokon keresztül az egyház misszionáriusokat küldött ki a világ minden pontjára, és ők szorgalmasan igyekeztek az evangélium terjesztésére, mint pl Molnár Mária, aki a pápuákat evangelizálta a két világháború között: https://hu.wikipedia.org/wiki/Moln%C3%A1r_M%C3%A1ria_(misszion%C3%A1rius) Kinek a dolga volna misszionáriusokat küldeni? Az egyházaké! Hol vannak ezek a misszionáriusok? Ha nincsenek kiküldve misszionáriusok, akkor ki veszi át a pénzt és mire fordítja? Abszolút ellenőrizhetetlen, ez nem egyéb, mint PORHINTÉS! Az egyház pedig a semmirekellő lustasága miatt olyan, mint a heverő kutya, ahogyan azt a Biblia írja: És 56,10. Őrállói vakok mindnyájan, mitsem tudnak, mindnyájan néma ebek, nem tudnak ugatni; álmodók, heverők, szunnyadni szeretők! 11. És ez ebek telhetetlenek, nem tudnak megelégedni, pásztorok ők, a kik nem tudnak vigyázni; mindnyájan a magok útára tértek, kiki nyeresége után, mind együtt! 12. Jertek, hadd hozzak bort, és igyunk részegítő italt! és legyen a holnap olyan, mint a ma, nagy és dicső felettébb! És mit mond róluk az Apokalipszis könyve? Jel 22,15 De kinn maradnak az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind a ki szereti és szólja a hazugságot. A hamis, semmirekellő álmunkásokra az Istennek nincs szüksége, és első körben ők maradnak ki az üdvösségből! Na persze azok is kint maradnak, akik Simon mágushoz hasonlóan azt gondolják, hogy pénzen megvehető az Isten! Ajánlott mű ehhez a hazug gondolathoz a Led Zeppelin nótája a hölggyel, aki lépcsőt vásárol a mennybe (no meg a lónak a faszát): https://www.youtube.com/watch?v=0mRs98FJ9O4
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!