Pegasus-ügy: az izraeli kormány szerint Magyarországon durva visszaélések történtek

2021. december 08. 11:26

Válaszul a történtekre a zsidó állam szigorította a kibertechnológia exportjára vonatkozó szabályokat – számol be a Süddeutsche Zeitung.

2021. december 08. 11:26
null

A Süddeutsche Zeitung arról cikkezett, hogy az izraeli kormány reagált a Pegasus kémszoftver körül kialakult botrányra. A cikkben Magyarországot is azok között az országok között említik meg, ahol kutatások szerint a kémszoftverrel durva visszaélések történtek. Válaszul a történtekre Izrael szigorította a kibertechnológia exportjára vonatkozó szabályokat. A kiadott közleményben az áll, hogy „a súlyos bűncselekmények és a terrorcselekmények fogalommeghatározását megszigorították, hogy megakadályozzák a határok elmosódását ebben az összefüggésben”.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a „véleménynyilvánítás vagy kritika” nem tartozik a terrorista vagy bűncselekmény kategóriába. A Calcalist izraeli üzleti magazin korábban megírta, hogy 102-ről 37 államra csökkent azoknak az országoknak a száma, ahová izraeli kibertechnológiát lehet exportálni. A jelentés szerint a listán elsősorban nyugat-európai országok, valamint az USA és Kanada szerepelnek, de például Magyarország, az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia vagy Marokkó már nem.

(Nyitókép: Pegasus földet ér – Jessica Bradsher szobra az amerikai Kentucky államban. Illusztráció. Fotó: Reuters)

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2021. december 09. 08:45
Mi azt is tudjuk, hogy nem csak történtek, hanem azt is, hogy jelenleg is történnek, és valószínű, hogy történni is fognak.
lofejazagyban
2021. december 08. 17:14
az izraeli moslék koalíció üti a konkurens Bibi szövetségesét, ennyi.
Highlander07
2021. december 08. 16:37
Idióták :D Tehát a durva visszaélés azt jelenti, hogy végre lehallgatták azokat, akiket le kell, és végre nyilvánosságra is hozták azokat a beszélgetéseket? Mindenkinek kötelessége igazat mondani.
Galerida
2021. december 08. 14:58
Le kell perelni róluk a gatyát is, hiszen olyan szar lehallgató rendszert adtak el drága pénzen, amit Talicska II. Ábrahám is képes felfedezni a mobilján!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!