Lemondott Novák Katalin

2021. december 22. 15:44

Így minden akadály elhárul, hogy ő lehessen Magyarország első női államfője.

2021. december 22. 15:44
null

Orbán Viktor a keddi Kormányinfón jelentette be, hogy a Fidesz-frakció Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert jelöli köztársasági elnöknek. A miniszterelnök egyúttal jelezte azt is, hogy Novák Katalin 2022. január 1-jétől távozhat a miniszteri pozícióból.

A miniszter még kedden írta Facebook-oldalán, hogy megtiszteltetés számára Magyarországot képviselni, az egész magyar nemzetet szolgálni, így elvállalja a köztársasági elnök jelölti felkérést. Az újabb bejelentésre sem kellett sokat várni, Novák Katalin – aki Magyarország első női államfője lehet – ismét a közösségi oldalán üzent:

Az utolsó kormányülésem. December 31-ével lemondok a családokért felelős miniszteri tisztségemről, hogy minden erőmmel az előttem álló feladatra készülhessek.

Fotó: Facebook

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2021. december 26. 10:14
"Mintegy hárommillió forintos végkielégítéssel búcsúzhat miniszteri posztjától Novák Katalin, aki december végi hatállyal mond le, miután Orbán Viktor miniszterelnök jelezte, a Fidesz őt javasolja a köztársasági elnöki posztra. A Fidesz volt alelnöke májustól foglalhatja el az államfői pozíciót. Mivel Novák csak másfél évig volt családokért felelős tárca nélküli miniszter, ezért nem három havi pénz jár neki, mint a büntetőügye miatt lemondott igazságügyi államtitkárnak, Völner Pálnak, hanem csak másfél havi illetmény." https://24.hu/belfold/2021/12/23/novak-katalin-harom-millios-vegkielegites-elete-vegeig-jar-allamfoi-fizetes/ Emlékeztető: (Szijjártó Péter) Leszögezte: a POFÁTLAN VÉGKIELÉGÍTÉSEK rendszerének véget akartunk és akarunk vetni. A 2 millió forintnál nagyobb végkielégítést a közszférában jellemzően néhány év után vezetők kapták, esetenként több tízmillió forintot tehettek zsebre. Nincs ember, aki egyetértene azzal, hogy ezek jogosan járnának a költségvetési-állami szférában" https://hirado.hu/2010/10/27/szijjarto-veget-vetunk-a-pofatlan-vegkielegtesek-r/ Lett is aztán 98%-os "pofátlansági" különadó, amit az Alkotmánybírósággal folytatott huzavona után módosítottak, végül - mielőtt már fideszes fontos embereket is érintett volna - suttyomban visszavontak. https://nepszava.hu/3004175_suttyomban-vontak-vissza-a-pofatlan-vegkielegitesek-kulonadojat
Sorted87
2021. december 22. 20:36
De jól tetted te cigány kurva. A törpe cigány mellé kell egy ilyen beltenyészetes lotyó is :D
zsuuuzsaaa
2021. december 22. 18:54
Jé, nem munkaidőben kampányol egy másik munkáért?
mandiner71
2021. december 22. 18:36
úgy hiszem, készpénznek lehet venni a megválasztását, mert ehhez elég odaszavazó képviselő ül az országnak házában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!