Karácsony Gergely: Zöld szemlélettel alakult át a karácsonyi díszkivilágítás

2021. december 10. 10:42

A díszekhez felhasznált organikus anyagok az életciklus végén újrahasznosíthatók, ezzel is csökkentve a főváros ökológiai lábnyomát.

2021. december 10. 10:42
null

Zöld szemlélettel, környezetbarát módon alakították ki az Andrássy úton, a Városháza parkban és a Vörösmarty téren a karácsonyi díszkivilágítást, a fák megóvása mellett fontos szempont az energiahatékonyság is - közölte Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a Facebook-oldalán.

Az Andrássy úton, a Városháza parkban és a Vörösmarty téren a díszek nagyrészt környezetbarát anyagokból, újrahasznosítható fapelletből készültek. A díszekhez felhasznált organikus anyagok az életciklus végén újrahasznosíthatók, ezzel is csökkentve a főváros ökológiai lábnyomát – írta a főpolgármester.

Közölte, az Andrássy úton és a Városháza parkban az összes dísz beépített teljesítménye 8,5 kW. Ez 40 százalékkal kevesebb a korábbi években felhasználtnál.

Nyitókép: Facebook

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. december 11. 15:43
A karácsonyi világítás most lett abszolút Karácsonyi. Nappal a zöldség jegyében természetesen nem kell bekapcsolni. Éjszaka környezetbarát módon fekete fénnyel fognak világítani. Természetesen atomerőművel, akarom mondani napelemmel hajtva.
ginacica
2021. december 11. 10:27
az életciklusa végén minden újrahasznosítható; más kérdés, hogy teszik-e vagy sem.
Dicsértessék
2021. december 10. 23:13
Pfff. Szánalmas greenwashing.
vastaps
2021. december 10. 21:52
Mi tehen -szarral(szaradt) diszitsuk fol a fat 24 -en ,este 19. 01 perckor. Zoodek volnank. Dogojjj meg karacsony geri.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!