Hidvéghi Balázs: Az Európai Bizottság útmutatása a kommunista időket idézi

2021. december 15. 20:27

Hidvéghi Balázs jelzésértékűnek nevezte az Európai Bizottság vitát kavaró, később visszavont „inkluzív” kommunikációs iránymutatását.

2021. december 15. 20:27
null

A tömeges migráció kihívást jelent az európai kultúrára, identitásra és a hagyományokra is, míg sok nyugati uniós tagállamban már relativizálják, megkérdőjelezik ezek létét, egyedülállóságát-jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője szerdán Strasbourgban a magyar közmédiának adott nyilatkozatában.

Jelzésértékűnek nevezte ebből a szempontból az Európai Bizottság vitát kavaró, később visszavont „inkluzív” kommunikációs iránymutatását,

amely megfogalmazása szerint felháborító, abszurd, és szélsőséges. Mint mondta, a bizottsági dokumentum azokat a kommunista időket idézi, amikor a karácsony helyett fenyőünnepet kellett mondani vagy a Mikulás helyett Télapót. „Azokban az időkben akarták meghatározni, mit mondjunk, hogyan cselekedjünk” – tette hozzá.   

 A képviselő szerint az Európai Néppárt „üres gesztuspolitikájával, a folyamatos hátrálásával” szintén lehetővé tette, hogy az egyébként néppárti vezetésű brüsszeli bizottság ilyen dokumentumot adjon ki. Hangsúlyozta, hogy az iránymutatóért felelős uniós biztosnak, Helena Dallinak távoznia kell tisztségéből.    

és mik azok az értékek, amelyek fontosak számunkra, amelyekre büszkék vagyunk. A leghatározottabban ellen kell állni ezeknek a káros folyamatoknak, talán még nem késő, de ehhez szükség van a bátor és határozott kiállásra, az alapvető hagyományos értékeink mellett” – jelentette ki. Hidvéghi Balázs arra is kitért, hogy az Európai Bizottság szerdán bejelentett, a schengeni határvédelmi szabályokra vonatkozó reformjavaslata félmegoldásokat szorgalmaz, nem orvosolja a fő problémát, a külső határok védelmét, nem állítja vissza az európai polgárok biztonságát.    

Hozzátette: a szabad mozgás a schengeni térségben csak akkor működhet, ha a külső határok védettek,

így nem kerül sor illegális határsértésekre. A fizikai határzárak, kerítések építése az eddigi leghatékonyabb megoldás a határvédelemre, az EU-nak ezekre forrást kellen biztosítania. A képviselő arról is beszélt, hogy a bevándorláspárti civil szervezetek törvényt sértenek, szembemennek a vízi és szárazföldi határvédelemi szabályokkal, és gyakorlatilag az embercsempészekkel együttműködve bevándorlókat szállítanak az EU-ba. „Keményen fel kell lépni ezekkel a civil szervezettekkel szemben, míg uniós forrásokból kell támogatni a fizikai határakadályok építését az EU külső határain” – szögezte le.

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Attila

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Régimikron
2021. december 16. 05:39
Balázska, ti meg fasiszta vírusdiktatúrát csináltok kurvára végrehajtva mindent amit mondanak. A pofázás csak terelés.A sok birka tapsikálva beszopja.
teuton
2021. december 16. 00:47
Bazsi, nem köpködni kell allandoan az Uniora, hanem kilepni! A putyini szovjetunio tart karokkal var! Ja, ott nem kapnal havi 2,5 millat, mint Brüsszelben, ezert köpködsz inkabb jo penzert???
kunfia
2021. december 15. 23:09
Egyébként nem az EU,hanem egy képviselő terjesztette elő,és éppen az EU vezetőjének nem tetszett,Leyen vonatta vissza az előterjesztést.
kunfia
2021. december 15. 23:00
Aha,tehát megint egy ügy,ami NEM TÖRTÉNT MEG. Nem azzal kellene foglalkozni,ami megtörtént,és elloptátok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!