Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Az agrárminiszter szerint Bige a magyar gazdák kárán nyerészkedik

2021. december 02. 13:35

Nagy István azt mondja, 36 milliárd forint kárt okozott az oligarcha a gazdáknak.

2021. december 02. 13:35
null

Bige László kartellezése 7 év alatt 36 milliárd forintnyi kárt okozhatott a magyar gazdatársadalomnak – írta Nagy István agrárminiszter csütörtökön Facebook-oldalán. „Számomra a magyar vidék az ország bázisa, értékes erőforrása, hazánk éléskamrája. Én hiszek a vidéket fenntartó gazdák erejében. Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy bárki nyerészkedjen a magyar gazdákon, hiszen így nemcsak a vidéket sodorja nehéz helyzetbe, hanem egész Magyarországot” – írta az agrárminiszter. Hozzátette, „nem hagyhatom, hogy hosszú évek kemény munkája kárba vesszen. A GVH-val együttműködő szereplők adataiból a kartellezés ténye kiderült, Bige Lászlót a GVH több mint 11 milliárd forintra bírságolta”. Ez tény, hiába igyekeznek elterelni erről a figyelmet – fogalmazott.

Tudomásom szerint senki nem bíztatta arra a termelőket, hogy ne vegyék meg a műtrágyát. Bige László igyekezett vásárlási kényszerbe hozni őket, hiszen azt mondta, hogy decemberben egy napig szolgálják ki a magyar vevőket” – írta Nagy István.
Megjegyezte, Bige László most már próbál ebből kifele hátrálni, megfutamodott, de már késő, a gazdák szemében és a közvélemény előtt is elveszítette minden szavahihetőségét, hitelességét. A miniszter szerint Bige László a gazdák és a magyar családok kárán nyerészkedik, és tenné ezt tovább. „​​​​​​​Agrárminiszterként, a magyar kormány tagjaként ezt nem hagyhatom” – szögezte le.

Nagy István Deák Ferenc szavaival zárta bejegyzését: „​​​​​​​kockáztathatunk mindent a Hazáért, de a Hazát kockáztatni semmiért nem szabad.

(MTI, fotó: MTI/Balázs Attila)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
123321
2021. december 02. 14:21
reméljük nem kap gellert pár lövedék a nagy rendszerfelfordulásban, mikor szétosztjuk a zoligarhák vagyonát. Kár lenne ezért a jóember bigéért.
Vakfolt
2021. december 02. 14:19
Na és mit tudtok kezdeni Bigével? Kegyetlen jogállati sivalkodás lesz itt..
AROON
2021. december 02. 13:58
Nem csak a gazdák látják kárát, hanem a vásárlók is! Ott tesz keresztbe ahol csak tud! Szánalmas balos nacsalnyik! Az ilyet addig kell büntetni, míg el nem fogy a sibolt vagyona. Az infláció megugrását köszönhetjük részben neki is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!