Néhány hete még ellenezte az áfacsökkentést, most ezzel kampányol Márki-Zay

2021. december 31. 13:02

Pár, az ellenzék számára kedvezőtlen kutatás és néhány hét telt el azóta, hogy Márki-Zay arról beszélt, a fogyasztókhoz úgysem jut el az áfacsökkentés. Ma már ezzel kampányol.

2021. december 31. 13:02
null

Márki-Zay Péter a Telexnek elmondta, hogy nagyon jól áll az ellenzék választási programja, valamint, hogy 

Ez azért érdekes, mert néhány hete egyenesen kritizálta a baloldal miniszterelnök-jelöltje az áfa-csökkentés politikáját.

Márki-Zay Péter november 25-én a vendége volt az ATV-nek. A műsorban a politikus elmondta, hogy „nagyon fontos tudni azt, hogy aki abban reménykedik, hogy egy ÁFA-csökkentés után a fogyasztóknak kevesebbet kell fizetni, az téved”. „Orbán Viktor első kormánya alatt a pelenka ÁFA-csökkentés, Gyurcsány Ferenc alatt egy általános ÁFA-csökkentés, számos alkalommal bebizonyította már, hogy az ÁFA-csökkentés esetén nem a fogyasztói árak csökkennek, hanem a kereskedők, illetve a termelők fogják lenyelni ezt a nyereséget. Nem mintha sajnálnám tőlük, csak senki ne vegye azt...

még egyszer mondom, a fogyasztókhoz nem fog eljutni, az államháztartást viszont hihetetlen nehéz helyzetbe tudja hozni”

– fejezte be a gondolatmenetét akkor Márki-Zay.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. január 01. 06:09
Aki még mindig komolyan veszi Márki Zayt annak pszichiátriai kezelésre van szüksége. Márki Zaynak autóvezetői engedélyt sem szabadna adni, mivel fokozottan veszélyes.
masikhozzaszolo
2021. december 31. 18:07
Rendkívül röstellem magam, de amit itt írtak az áfacsökkentésről, az úgy van. Ki lett próbálva. Félsertés áfáját lecsökkentették 5%-ra. Ezért most az egész csarnokban ugye ezer alatt a sertéshús ára. Ha nem, akkor meg? Ha nincs az államnál, mert nem 27%-ot fizettek be, hanem csak 5-öt, akkor a kereskedőnél, üzlettulajdonosnál van. Mondjuk annyi van, hogy az alacsony áfát azért befizetik, nem áfacsalnak Szlovákiába utaztatva.
amca
2021. december 31. 17:29
Márki Bohóc. Elmondom ki akar leváltani etsaid közül: Békesi. Jakab Majom 444 Telex Oszkó Csintalan Qurcsány
antioxi
2021. december 31. 16:42
Fonják már a kötelet a futóbolondnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!