A Facebook cenzúrájáról és a Mandinert terhelő támadásokról beszélt kollégánk a Hír TV műsorában

2021. december 16. 19:21

„Nincs határidő, tehát nem lehet tudni, hogy ennek mikor és mi lesz a vége” – mutatott rá Kacsoh Dániel, a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 

2021. december 16. 19:21
null

„Úgynevezett előzetes letartóztatásban vagyunk, tehát már most korlátozza a tartalmainkat a Facebook” – kezdte beszámolóját Kacsoh Dániel kollégank a Hír TV Napi Aktuális című műsorában.

Ez állhat a Facebook cenzúrája mögött

Munkatársunk kifejtette, hogy egy március 15-i poszt áll a korlátozás hátterében, tehát a közösségi oldal egy kilenc hónappal korábbi tüntetésről beszámoló videós hír miatt döntött lapunk korlátozása és esetleges letiltása mellett. „Indult eljárás, mi is megtettük az észrevételeinket, de

nincs határidő, tehát nem lehet tudni, hogy ennek mikor és mi lesz a vége”

– mutatott rá Kacsoh Dániel.

Nem ez volt az első eset, hogy a közösségi oldal érthetetlen cenzúrát alkalmazott lapunk Facebook-oldalával szemben. „A nyáron már kaptunk jelzéseket – és tapasztaltunk is visszaesést – egy másik beszámolóval kapcsolatban” – emlékeztetett munkatársunk. A Facebooknak akkor egy amerikai konzervatív laptól átvett vélemény cikkel volt problémája. „Ebben az esetben sem tudtuk realizálni, hogy mi volt a probléma ezzel a cikkel” – mondta.

Munkatársunk az oldalunkat terhelő informatikai támadásokról is beszélt <br>Fotó: Hír TV
Munkatársunk az oldalunkat terhelő informatikai támadásokról is beszélt
Fotó: Hír TV

Informatikai támadások sora zajlik a Mandiner ellen

Nem csak a Facebook algoritmusaival kell megküzdenie lapunknak, egy ideje rendszeresen zajlanak úgynevezett túlterheléses támadások is, amelyek miatt akár órákra is leállhat a honlap. „Az első ilyen tavaly decemberben volt” – mondta el Kacsoh Dániel, hozzátéve, hogy „a rendőrség nyomoz ezekben a támadásokban”.

Hogyan lehet védekezni az ilyen támadásokkal szemben? – tette fel a kérdést a műsorvezető.

Facebook-cenzúra helyett: így olvasson Mandinert!

Most olvasóink figyelmét, éberségét és támogatását kérjük – foglalta össze a műsorban munkatársunk. Ennek – mint arról korábban beszámoltunk – mostantól az eddigieknél is fontosabb szerepe lesz:

arra kérjük olvasóinkat, hogy rendszeresen portálunkat nyissák meg és innen tájékozódjanak tartalmainkról – válogassanak, kattintsanak, lájkoljanak és kritizáljanak kedvükre!

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a ma már napi 150-250 ezres olvasótáborunk jelentős részét a közvetlenül a mandiner.hu-t megnyitók teszik ki. Így a mandiner.hu közvetlen felkeresésével kikerülhető a Facebook, mint közvetítő felület szerepe.

Aki azonban mindenképpen szívesebben informálódik a közösségi oldalon, cikkeinkről, írásainkról akár szerzőinkkel is csetelhetnek olvasóink a Mandiner közösség névre hallgató Facebook-csoportjában, ahová a Facebook korlátozása ellenére szerzőink magánemberként továbbra is posztolnak majd.

Exkluzív tartalmakkal várjunk olvasóinkat a közelmúltban újraindult  Twitter-oldalunkon, valamint a Mandiner Instagram-oldalán is.

Nyomtatott hetilapunkat is szívből ajánljuk olvasóink figyelmébe, mind most, mind az újévben! Aktuális lapszámunkban Melocco Miklóssal olvashatnak nagyinterjút, csütörtökön pedig karácsonyi dupla számunk érkezik, tele érdekes olvasnivalókkal, portrékkal, interjúkkal, világ körüli és hazai riportokkal, esszékkel és publicisztikákkal, több mint 120 oldalon! Az előfizetési információk itt olvashatók.

Lapunk emellett hamarosan újra elindítja hírlevél szolgáltatását is, amire az alábbi linken lehet feliratkozni

E közvetlenebb és aktívabb kapcsolattartások segítségével mind mi, újságkészítők, mind olvasóink, kedvelőink részéről is ki lehet kerülni a Facebook egyre kétségesebb közvetítését.

A közeljövőben további, közvetlenebb kapcsolattartási lehetőségekről is értesítjük majd önöket.

Kedves Olvasóink, tartsanak velünk a jövőben is – bármit is hoz a bizonyos jövő!

 

Nyitókép: Hír TV

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2021. december 17. 21:42
óvónéni, bántanak, brühühü...
Karvaly
2021. december 17. 18:39
Várj, akkor rosszul fogalmaztam: vannak a tényleges bizonytalanok, akik általában el se mennek szavazni, egy részük eleve csalásnak/hiábavalónak tartja a politikát, azért nem vesz részt benne, másnak nincs saját álláspontja, ez utóbbi egy elég nagy réteg ahhoz, hogy a "választási stratégák" kifejezetten őket célozzák meg. Mivel az össznépességben van egy olyan réteg, amelyiknek a Facebook az elsődleges információforrás, ezért a saját szilárd álláspont nélküliek között is sokan vannak, akik a Facebookon keresztül olvassák a híreket - na őket nagyon könnyű manipulálni, ha a Facebook saját szájíze szerint szűri a híreket. Aztán természetesen vannak a szilárd baloldali szavazók, akik közül rengetegen lógnak a Facebookon - részben azért, mert nem igazán van olyan baloldali oldal, ahol szabadon lehetne kommentálni a híreket :)
..--..
2021. december 17. 11:14
-zsoltkom- „Indult eljárás, mi is megtettük az észrevételeinket, de nincs határidő, tehát nem lehet tudni, hogy ennek mikor és mi lesz a vége” Amikor a Mandiner kommentelőket töröl, indokol (eddig nem láttam rá példát)? Akkor meg mi ez a szívszaggató érzékenykedés? A Facebook legalább felvállalja-leírja, hogy mit akar tenni.
McFocker
2021. december 17. 10:59
Mind a tíz olvasótok most nagyon szomorú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!