György István: Tíz év alatt korszerűbbé vált a közigazgatás

2021. december 01. 13:42

Jelenleg 306 kormányablak működik, amelyek a járási kormányhivatalokkal együtt ma már 2500-féle ügytípust képesek kezelni.

2021. december 01. 13:42

Tíz évvel ezelőtt a kormány nagy fába vágta a fejszéjét, amikor hozzálátott a közigazgatás korszerűsítéséhez, kialakította a kormányablak rendszert, amely az idők során hatékonynak bizonyult – hangoztatta a Miniszterelnökség területi közigazgatási államtitkára szerdán Sopronban, mielőtt átadta a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal épületének 150 millió forintért felújított helyiségeit.

György István közölte: jelenleg 306 kormányablak működik, amelyek a járási kormányhivatalokkal együtt ma már 2500-féle ügytípust képesek kezelni, a hálózatot pedig tovább kívánják fejleszteni.

Az épületek megújítása mellett hangsúlyt fektetnek a kormányablakokban dolgozók folyamatos képzésére,

valamint az informatikai fejlesztésekre is, hiszen egyre több az olyan ügy, amelyet az ügyfelek számítógépen, közvetlen módon, ügyintézői beavatkozás nélkül bonyolíthatnak le – fűzte hozzá.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!