A DK-s Arató szerint semmire sem elég a pedagógusok béremelése

2021. december 03. 15:09

Az ellenzéki politikus szerint „megalázóan alacsony” a béremelés, az ilyen, „koncepciótlan és semmit nem érő intézkedések” pedig csak a válságot mélyítik.

2021. december 03. 15:09
null

Megszólalt a pedagógusok béremelése kapcsán Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció oktatáspolitikusa is. Az MTI Országos Sajtószolgálatához eljuttatott közleményében a DK-s politikus szerint a kormány az elmúlt tizenegy évben módszeresen verte szét az oktatást, a mostani, „megalázóan alacsony” béremelés pedig semmit sem old meg, amíg az a 2014-es minimálbérhez van kötve.

A Demokratikus Koalíció politikusa szerint a fiatalon más pályát választó pedagógusok magas számának figyelmeztetésül kellene szolgálnia a kormánynak, hogy „a koncepciótlan és semmit nem érő intézkedések csak a szakma válságának elmélyítését szolgálják a megoldás helyett”.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Newman
2021. december 04. 10:55
De tényleg, jövőre egy 10%-os emelésnek én csak örülnék!
Gyűlölködjünk együtt
2021. december 04. 00:15
Kezdő tanári bér az elméletileg a garantált bérminimum. És egy tanár 40 év múlva se fog annyit keresni a jelen állás szerint mint egy junior mérnök. Aki szerint ez rendben van azon csak mosolyogni tudok. De az is vicces hogy 2-3 év alatt több havibért lehet összetalicskázni az IT-ban mint egy docensi fizetés :D Magyarországon egyszerűen nincs megfizetve a pedagógus szakma, ez van. Nem is értem azokat, akik tanárnak tanulnak.
konfucius
2021. december 03. 22:59
Ennek a tetves gecinek be kellene fognia a pofáját, mert semmi köze nincs az egészhez! A béremelés ügye kizárólag a kormányra és a pedagógusokra tartozik. Egyébiránt viszont attól az ég még kék marad, hogy arató elvtárs is azt mondja rá, hogy kék. A tíz százalékot pedagógusként nagyon köszönöm, ha lesz (ha nem lesz, mert most nem fér bele, akkor is Orbánra fogok szavazni, mert az ország az ő kezében van jó helyen, a moslékos hátú tolvaj disznók kezébe egy piszkavasat nem szabad adni). De jelzem, hogy a bérünk problémás marad 10, 20, sőt 30% emelés után is. Egyetemi diplomával (kettővel), kilenc év gyakorlat után nettó 200-at keresni a mai ár- és bérviszonyok mellett nem elég másra, mint a puszta és szűkös megélésre. Ennek a duplája lenne a kiindulópont, és legalább az inflációt kövesse automatikusan. Ettől függetlenül hajrá Magyarország, hajrá Fidesz '22!
ThunderDan
2021. december 03. 21:26
Bezzeg amikor konkrétan Aratóék kormányoztak, azok voltak a daliás idők! Mennyit ia keresett akkor egy pedagógus?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!