Felavatták Az üldözött és mártír keresztények emlékfalát Érdligeten

2021. december 19. 21:32

Az eseményen Azbej Tristan államtitkár elmondta: a kormány több mint 3000 templomot újított fel és 120 templomot épített Magyarországon és a határokon túl.

2021. december 19. 21:32
null

Azbej Tristan az Érdligeti Református Egyházközség által emelt, az üldözött keresztényeknek emléket állító emlékfal felavatásán arról beszélt, hogy a magyar templomfelújítási programban újult meg az érdligeti református templom is, és létesült az emlékfal. Hozzátette: a templom az a hely, ahol iránytűként szolgáló gondolatok hallhatók emberképről és társadalomfelfogásról, valamint az emberi méltóságról, a családról és a nemzetről.

„Az üldözött és mártír keresztyének emlékfala arra emlékeztet, hogy a keresztyén szabadság megvédése olyan parancs, amely túlmutat Magyarország határain” – mondta az államtitkár.

A Hungary Helps Programnak az üldözött keresztények megsegítése a célja – tette hozzá, kiemelve, a program mára félmillió, többségében keresztény embernek tette lehetővé, hogy a szülőföldjén maradhasson vagy visszatérhessen oda.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alcofrybas
2021. december 20. 13:43
Elég ócska. Már bontásérett rénézésre. Ahogy így egymásra hánytak másfélszáz téglát, és még a kőművesmunkát is megsórolták rajta... igénytelen lett ez is. Remélem, sokba került. Valaki legalább örüljön. Vagy van valami trükk, ami nem látható? „Hihetetlen”, hogy ilyen vackokat átadnak műemlék címén emlékhely gyanánt.
AROON
2021. december 20. 05:23
Látom itt is kidomborodik a tudás! A trollnak semmi sem szent! Viszont azt nem értem, mit hordanak a fejükben, ész helyett! Az egyik, kisiskolások csapata, váltják egymást naponta a nick alatt. A másik barátja a Google, onnan idéz mindent.
annamanna
2021. december 19. 22:02
Ezért nem jár dicséret: Mt 23,29-33 Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert építitek a próféták sírjait és ékesgetitek az igazak síremlékeit. És ezt mondjátok: Ha mi atyáink korában éltünk volna, nem lettünk volna az ő bűntársaik a próféták vérében. Így hát magatok ellen tesztek bizonyságot, hogy fiai vagytok azoknak, a kik megölték a prófétákat. Töltsétek be ti is a ti atyáitoknak mértékét! Kígyók, mérges kígyóknak fajzatai, miképen kerülitek ki a gyehennának büntetését?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!